Treinen naar Sziget Festival gaan rijden op meerdere dagen

1020

Aankomende zomer zullen opnieuw minstens twee treinen vanuit Nederland naar het Sziget Festival in Boedapest gaan rijden. Nieuw is dat reizigers voor zowel de heenreis als de terugreis uit twee verschillende data kunnen kiezen. Daardoor krijgen reizigers nog meer keuzemogelijkheden voor hoelang zij in Hongarije willen verblijven.

Voor de heenreis zal er minstens één trein op vrijdag 8 augustus en minstens één trein op zondag 10 augustus vertrekken. Reizigers kunnen daardoor kiezen of zij in Boedapest willen aankomen op de dag dat het Sziget Festival begint, maandag 11 augustus, of al twee dagen eerder. Zo kunnen de reizigers ook de feesten van het ‘2Budapest-weekend’ bezoeken op de zaterdag en zondag voorafgaand aan het festival.

Met Sziget Detox en het B.my.Lake Festival zijn er direct na het Sziget Festival nog twee evenementen in Hongarije waarvan wordt verwacht dat veel festivalgangers erheen willen. Daarom kunnen treinreizigers kiezen of zij de terugreis willen aanvangen op de dag dat het Sziget Festival ten einde loopt, maandag 18 augustus, of direct na Sziget Detox en B.my.Lake op donderdag 21 augustus.

De treinen zullen in Nederland vertrekken vanuit Utrecht en in Boedapest komen de treinen aan op het station Nyugati. Op de terugweg worden dezelfde stations aangedaan. De treinreizen worden georganiseerd door Festival Travel en Euro-Express, de verwachte reistijd bedraagt ongeveer twintig uur en in de treinen zit een barwagon. Retourtickets voor de treinen kosten €179 voor een zitplek en €199 voor een slaapplek. Treintickets zijn vanaf heden verkrijgbaar op www.festival.travel.

De 22e editie van het Sziget Festival vindt komend jaar plaats van 11 tot en met 18 augustus op het vertrouwde Óbudai-eiland in Boedapest. Tot het einde van december (!) zijn tickets te verkrijgen voor dezelfde early bird-prijs als voor de afgelopen editie: €199 voor een Weekly Pass (incl. camping) en €169 voor een 5 Days Pass (non-camping). Daarna gaat de ticketprijs met tien euro omhoog. Informatie over het programma volgt en tickets zijn te verkrijgen op www.szigetfestival.nl.

Direct na afloop van het Sziget Festival wordt op 18, 19 en 20 augustus Sziget Detox georganiseerd in het Hongaarse dorp Bedepuszta. Naast volle boomgaarden, exposities, natuurgroen, masseurs en yoga- en Tai Chi-lessen zal er in 2014 ook een driedaags programma zijn met een aantal bands uit Nederland en Hongarije. Tickets voor Sziget Detox kosten 55 euro voor drie dagen inclusief camping. Er zullen maximaal 200 tickets worden verkocht. Informatie over het programma volgt.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Na een succesvolle eerste editie van B.my.Lake afgelopen zomer wordt het festival met elektronische muziek in 2014 opnieuw georganiseerd. Aan de oevers van het Balatonmeer zal op 18, 19 en 20 augustus een groot scala aan DJ’s komen optreden, hoofdzakelijk uit de genres techno, deephouse en bass music. Tickets voor dit festival kosten 56 euro voor drie dagen. Info over het programma volgt.

Meer info vindt je op www.szigetfestival.nl.

Co-founder Festileaks.com. Pinkpop. Rock Werchter. The National, Radiohead, The Rolling Stones, Afghan Whigs, Placebo. Danish Audiophile Loudspeaker Industries. Deep house. Limburg. Liefde voor Amsterdam. Mr. November. Where Is My Mind?