6 redenen waarom de Sziget Express de perfecte festival pre-party is

Sziget 2019
Photo: Rock Star Photographers

Sziget staat bekend om dagenlang feesten in de Hongaarse zon. Maar zelfs voor je toe bent aan headliners als Arctic Monkeys, Dua Lipa of Kings of Leon begint het feest al in de Sziget Express: de speciale trein die van Amersfoort naar het festival rijdt. Dit kun je verwachten.

Ook goed om te weten: de pre-registratie voor de Sziget Express 2022 is gestart en de kaartverkoop start maandag 13 december om 12.00 uur. Als je je pre-registreert krijg 24 uur voorrang op de reguliere verkoop. Op het moment van de start van de pre-sale ontvang je een ticketlink per mail.

1. In Nederland begint het feest al

Foto: Kamiel Scholten

Amersfoort is ‘the place to be’ voor de beste start van de Sziget ervaring. Festival.Travel brengt je samen met alleen maar andere festivalgangers naar Hongarije. Alleen maar Sziget-gangers samen in een trein: je kunt je voorstellen wat een buzzing sfeer dat geeft. Iedereen heeft knaldrang naar een week festivallen en zit vol adrenaline. Partyvibes!

2. Een bar in de trein

De Sziget Express is niet zo maar een saaie trein. Nee hoor, er zit onder andere een speciale bar- en bistrowagon in. Met, jawel, koelkasten vol heerlijk koud pils. Je kunt er ook een hapje eten of.. Jägershots bestellen. Think twice en zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben.

3. Gezelligheid in iedere wagon

De Sziget Express heeft coupés met verschillende soorten zitplaatsen en bedden. Dat er bedden in coupés te vinden zijn, betekent echter niet dat het er ook rustig is. Van live muziek tot mini feestjes of gewoon nieuwe Szigetvrienden maken. Coupés troeven elkaar af in de beste decoratie of de leukste spelletjes. Waar komen jij en je vrienden mee op de proppen?

4. Het échte feest vind je in de partywagon

De minifeestjes in de coupés niet genoeg voor je? Je pakt het liever groter aan? Goed nieuws. In de Sziget Express vind je een heuse partywagon! Met een DJ word je de hele reis naar Sziget in de stemming gebracht voor een week feesten in Boedapest.

5. De Sziget Express is de groenste optie

Foto: Lotte Schrander

Niet alleen is de Sziget Express de leukste reisoptie, het is ook de meeste groene optie. Milieu Centraal berekende dat de treinreis 88% minder CO2 uitstoot dan een vliegreis. Dat is wel zo fijn voor je karmapunten. Ga voor die verantwoorde keuze!

6. In een keer door naar Sziget

Sziget 2019
Photo: Rock Star Photographers

Na aankomst in Boedepast kun je direct door naar Sziget. Zo snel mogelijk je spullen uitladen (desnoods door het raam) en even snel jezelf wassen onder een kraan. Of het festival klaar is voor jou is de vraag, maar na de Sziget Express ben jij zeker klaar voor het festival.

Sziget Express 2022

Wil jij Sziget 2022 in stijl beginnen, dan is de Sziget Express helemaal jou ding. De prijzen van een treinkaartje naar Budapest verschillen. De treintickets beginnen vanaf €205,-. Koop je een kaartje, dan begint de reis naar Sziget op maandag 8 augustus vanaf Amersfoort. Op woensdag 17 augustus zet diezelfde Express je weer netjes af in Nederland.

Sziget 2022

Sziget Festival
Foto: Sandor Csudai (Rockstar Photographers)

Sziget is een van de grootste festivals van Europa en vindt dit jaar voor de 28ste keer plaats. Het festival trekt een publiek uit heel Europa en draait niet enkel om muzikale toppers, zoals Dua Lipa, Stromae en Arctic Monkeys. Het festival voelt aan als één groot pretpark, maar dan zonder achtbanen en met een circus, bordspellen en Koreaanse acrobatiek.

  • Locatie: Óbudai-eiland, Boedapest, Hongarije
  • Datum: 10 t/m 15 augustus 2022
  • Tickets:  De tickets zijn in de verkoop en kosten €290,-. Gekochte tickets van 2020 of 2021 blijven geldig voor de komende editie.
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.