De beste dingen om tijdens de Sziget Express reis te doen

Photo Credit: Elske Nissen

Nu Sziget 2022 achter ons ligt en we een beetje bij beginnen te komen, is het alvast uit kijken naar volgend jaar. Want nu de datum voor 2023 bekend is en de kaartverkoop gestart, is het tijd om de volgende trip naar Boedapest te plannen. Heb jij altijd al eens met de Sziget Express naar Hongarije willen gaan, maar twijfel je nog of je wel genoeg te doen hebt tijdens de 20-uur durende reis? Doe dan inspiratie op bij de treinreizigers van dit jaar! Dit is hoe zij de reis afgelopen week meemaakten.

Photo Credit: Elske Nissen

Dansen, dansen, dansen

Wie zich al een beetje heeft ingelezen, weet natuurlijk dat deze voor de hand ligt. Maar aan boord van de Sziget Express vind je een heuse barwagon, waar dj’s vanaf vertrek tot in de vroege uurtjes de beste plaatjes draaien. Wanneer je de wagon inloopt voelt het met zijn gekleurde discolampen, muziek en de lekkerste drankjes alsof je je op een zaterdagavond in de club waant. Oh, en als je wilt kun je ook nog verzoeknummertjes aanvragen door de dj’s te appen. Spoiler alert; dat resulteerde dit jaar vooral in de grote Goldband mix.

Speel het speciale Sziget Express spel

Ieder jaar krijg je aan boord van de Sziget Express een geheel nieuwe editie van de speciale Sziget Express games, waarin de leukste spelletjes te vinden zijn. Zo kon je dit jaar je vrienden uitdagen met de grote Sziget quiz, om er zo achter komen wie het meeste over het festival weet. Of leerde je jouw festivalgroep beter kennen met een potje Choose or Loose, waarbij er lastigste festival-dilemma’s werden voorgelegd. Eerdere jaren vond je bijvoorbeeld ook de beste Never Have I Ever’s om aan je vrienden voor te leggen, dus wie weet wat je volgend jaar aantreft!

Of een boel andere spelletjes

Maar niet alleen het Sziget Express spel werd dit jaar volop gespeeld. Talloze reizigers hadden namelijk ook hun eigen spelletjes bij. Van een klassiek potje kaarten of Uno, tot mini Regenwormen en Keer op Keer, van alles kwamen we tegen. En daar bleef het niet bij, sommige Sziget Express-gangers namen complete bordspellen mee. Voornamelijk op de terugweg werden het bier en de drankspelletjes vaak verruild voor een rustig gezelschapsspel.

Foto: Lotte Schrander

Geniet van het prachtige uitzicht

Ondanks dat er zich binnen de Sziget Express een compleet eigen wereld afspeelt van feest, plezier en – vooral op de terugweg – ook wat vermoeidheid, wordt er zeker niet vergeten waar we eigenlijk zijn. De trein reist door Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Hongarije, en komt daarmee langs de meest prachtige landschappen. Overal door de express heen vind je mensen die even hun coupé uitkomen om het mooie uitzicht tot zich te nemen, vooral tijdens zonsopkomst en -ondergang. Vergeet dus vooral niet om soms even te genieten van de prachtige omgeving!

Lees of kijk je favo boek of serie uit

Maar de Sziget Express betekent natuurlijk niet dat je 20 uur lang moet feesten. Als je liever even uit wilt rusten kan dat ook. Zeker op de terugweg kwamen we dit jaar een heleboel mensen tegen die ervoor kozen om wat rust te pakken na de vermoeiende week. Zo is de reis terug van Boedapest naar Amersfoort de perfecte plek om bijvoorbeeld eindelijk het boek dat al drie maanden op je nachtkastje ligt uit te lezen, je favoriete serie verder te kijken of verder te gaan in het puzzelboekje dat je in 2018 op het vliegveld kocht.

Bijslapen na een lange week

Zoals hierboven al gezegd, is de Sziget Express niet alleen maar feest en dansen tot in de eeuwigheid. Een week Sziget hakt er voor de velen namelijk toch wel in. En ondanks dat een extra avondje feesten in de trein voor sommigen de perfecte afsluiting van hun vakantie is, kiezen anderen ervoor om lekker bij te slapen tijdens de reis. Dus ben je al moe genoeg van de hele week op het eiland? Maak je geen zorgen, want tijdens de reis terug heb je tijd genoeg om bij te slapen en zo weer helemaal uitgerust thuis te komen.

Laat je creativiteit de vrije loop

Maar vooral; niets is te gek in de Sziget Express! Want ondanks dat we vooral veel feestende, spelletjes spelende, lezende en slapende mensen tegenkwamen, hebben we nog veel meer gezien. Leef je lekker uit en neem vooral alles mee en doe alles waar je zin in hebt! Van de meest prachtige creaties op elkaars benen schminken tot aan badmintonnen op de gang van de wagon, wij kwamen het dit jaar allemaal tegen. Kortom, niets is te gek en neem vooral alles mee waarmee jij je tijdens de reis mee wilt vermaken.

Nagenieten van Sziget 2022

Ben je nog niet helemaal uit de post-Sziget depressie geklommen en heb je ontzettend veel heimwee? Waan je dan nog even terug op het eiland in Boedapest met onderstaande verslagen!

Sziget Logo

Sziget 2022

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 10-15 augustus 2022
Line-up
Ben Klock
RÜFÜS DU SOL
Sam Fender
Tickets Niet meer beschikbaar.