Giel Beelen bevestigt The Rolling Stones voor Pinkpop

De grote vraag van dit festival-seizoen is natuurlijk: staat The Rolling Stones deze zomer op Pinkpop? Ondanks vele hints en geruchten laat de officiële bevestiging lang op zich wachten. Ook Giel Beelen vindt het te lang duren, want hij verklapte gisteren tijdens een lezing op Fontys Hogescholen te Tilburg de komst van de levende legendes.

De geruchtenmolen rondom The Rolling Stones draaide een aantal weken terug op volle toeren. Een jaar geleden lieten de oude rockers weer van zich horen door het Britse Glastonbury te headlinen. Als gevolg hiervan ging de band op een bescheiden tour genaamd de ’50 & Counting’-tour. Begin december roept Pinkpop-baas Jan Smeets in gesprek te zijn met Mick Jagger & Co. Dit nieuws kwam voor velen totaal uit de lucht vallen, maar na bekendmaking van een aantal Europese data bleek dit toch een realistisch gerucht te zijn. Eind januari liet Smeets weer van zich horen:“Pinkpop in een vergevorderd stadium met The Rolling Stones”. Een week later meld hij dat de onderhandelingen met The Stones zo goed als rond zijn, maar dat alleen Mick Jagger nog het ja-woord moet geven. Na een neppe Pinkpop-advertentie met slogan ‘The Rolling Stones; ze komen! (Als Mick het wil)’ ontkent Jan Smeets het gerucht dat het festival bijna rond is met The Rolling Stones, maar bevestigt hij nogmaals dat ze contact hebben. Het was even stil rondom The Stones, maar Giel Beelen, radio-dj bij Pinkpop-partner 3FM, kon niet meer langer wachten. The Rolling Stones staan op Pinkpop 2014.

Het is wachten op een officiële bevestiging van het Limburgse festival. Deze zal hoogstwaarschijnlijk op woensdag 12 maart tijdens de jaarlijke persconferentie plaastvinden. Eerder bevestigde Pinkpop al de komst van o.a. Metallica, Arcade Fire, Editors, Avenged Sevenfold, Rudimental en Robert Plant & The Sensational Space Shifters. Kaarten voor het festival zijn nog niet te verkrijgen.

Bron: www.dutchscene.nl

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen