Bookmakers speculeren over Kate Bush als headliner voor Glastonbury

In Engeland is het de normaalste zaak van de wereld om overal geld op in te zetten. Zo zijn de speculaties over de headliners van Glastonbury voor menig Engelsman een gokje waard. Nu is ook Kate Bush toegevoegd aan de geruchten voor Glastonbury.

Vorige week maakte de zangeres bekend dat ze voor het eerst in 35 jaar weer live gaat optreden. Ze staat in augustus en september in de Hammersmith Apollo in Londen. Alle kaarten voor de 22 concerten die zangeres Kate Bush over een aantal maanden gaat geven in Londen waren binnen vijftien minuten uitverkocht. Ook de redactie van Festileaks viste helaas achter het net. Er was geen doorkomen aan. Op de secondaire ticketsites kosten de kaarten inmiddels £750 i.p.v. de £49-£135 die ze oorspronkelijk kosten.

Kate Bush laat zelf weten dat ze overdonderd is door de massale belangstelling. Niet gek dus dat nu de speculaties de kop opsteken over een optreden op Glastonbury. Het zou het eerste festivaloptreden ooit worden voor de zangeres.

Tevens kan er worden ingezet op de kans dat Kate Bush de shows in de Hammersmith Apollo afzegt (kans 1/10) en de kans dat er shows buiten Londen worden toegevoegd (kans 5/2).

Tot nu toe is alleen van Arcade Fire bekend dat ze één van de headliners zijn. Verder zijn volgens de Engelse bookmakers Fleetwood Mac, Prince en David Bowie grote kanshebbers op een headline spot in 2014. Metallica is een outsider dit jaar.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.