Perspresentatie Pinkpop 2020 op losse schroeven

Jan Smeets Giel Beelen Pinkpop
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Waarschijnlijk vindt er voor Pinkpop 2020 geen perspresentatie plaats. Festivaldirecteur Jan Smeets hint in een interview met L1 dat “een presentatie weinig zin heeft.” Het festival lijkt ervoor te kiezen om haar line-up voortaan op een andere manier bekend te maken.

Jan Smeets zei in het radioprogramma Route Regio van L1 dat in de voorgaande jaren al veel artiesten waren bevestigd voor de perspresentatie. “Dan stonden we daar te vertellen wat mensen al wisten. Andere festivals presenteren al jaren hun programma zo vroeg. Daarnaast willen ook veel acts hun tourschema nu al bekendmaken.”

Tradities zijn er om te breken en dit geldt ook voor die van Pinkpop. Zo besloot het festival eerder dit jaar al op aandringen van Mojo Concerts om niet meer tot na de perspresentatie te wachten met de kaartverkoop. In plaats daarvan begint de kaartverkoop op zaterdag 23 november om 10:00.

Het was al een aantal jaar gewoonte dat het volledige programma van Pinkpop tijdens de perspresentatie in poptempel Paradiso bekend werd gemaakt. Eerder kondigde Pinkpop de komst van headliners Red Hot Chili Peppers en Post Malone aan. Ook Deftones, Disturbed, Keane en Zara Larsson zijn van de partij.

Pinkpop 2020

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. 

In 2020 vindt Pinkpop voor het eerst in het 51-jarige bestaan van het festival geen plaats, wegens het coronavirus. Red Hot Chili Peppers, Post Malone en Guns N’ Roses sierden oorspronkelijk de poster. Had je al kaarten gescoord om je favoriete bands te zien? Wie weet biedt onze Spotify-playlist nog enige troost. Beluister hem hieronder:

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €135. Combitickets vanaf €275. Kopen