Definitief geen Pinkpop perspresentatie in 2020

Pinkpop Jan Smeets Giel Beelen
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Buro Pinkpop meldt in een interview met Festileaks dat er volgend jaar definitief geen perspresentatie plaatsvindt. De perspresentatie was bedoeld om de boel eens flink wakker te schudden. Het is volgens event-manager Niek Murray niet meer zinvol nu de ticketverkoop naar voren is geschoven.

Eerder liet Mr. Pinkpop, Jan Smeets, ook al doorschemeren dat er zeer waarschijnlijk geen perspresentatie in 2020 zal plaatsvinden. Niek Murray van Buro Pinkpop bevestigt het afschaffen van het traditionele persmoment nu aan Festileaks. De event-manager aan het woord: “We hebben besloten om de perspresentatie zoals we die deden niet meer te doen. Dat heeft te maken met het feit dat we de kaartverkoop naar voren hebben gehaald. De presentatie was voor ons een mooi moment om een flinke buzz te creëren; om met fans en pers ook écht het begin van Pinkpop te vieren.”

Murray noemt in het gesprek nog andere argumenten. Hij stelt: “We zien de laatste jaren dat headliners steeds eerder naar buiten treden met hun schema’s en andere festivals doen dit eigenlijk ook. Verder kregen we heel veel vragen van vaste Pinkpop-gangers die zeker willen zijn van een kaartje, ongeacht de line-up.”

Pinkpop heeft op dit moment zes namen gepresenteerd, waaronder de headliners Red Hot Chili Peppers en Post Malone. De derde en laatste dagafsluiter is nog niet bekend, maar zeker is alvast dat het niet Coldplay gaat zijn. Bekijk ons geruchtenoverzicht voor de acts die wél kanshebber zijn.

Pinkpop 2020

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. 

In 2020 vindt Pinkpop voor het eerst in het 51-jarige bestaan van het festival geen plaats, wegens het coronavirus. Red Hot Chili Peppers, Post Malone en Guns N’ Roses sierden oorspronkelijk de poster. Had je al kaarten gescoord om je favoriete bands te zien? Wie weet biedt onze Spotify-playlist nog enige troost. Beluister hem hieronder:

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €135. Combitickets vanaf €275. Kopen

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel