Deadmau5 en meer toegevoegd aan programma Sziget Festival 2014

Deadmau5 Live

Aan de line-up voor het Sziget Festival in Boedapest zijn opnieuw tien namen toegevoegd. Zij voegen zich bij acts als Queens Of The Stone Age, The Prodigy, Macklemore & Ryan Lewis, Placebo, Bastille en Lily Allen. Ook is aangekondigd dat Sziget Beach, Before I Die… en het Luminarium terugkeren op het ‘Island of Freedom’.

Op dinsdag 12 augustus, de zogenaamde ‘Day 0’, zal dit jaar een speciale openingsshow worden verzorgd door niemand minder dan de Canadese dj Deadmau5. Ook de Amerikaanse punkrockband Anti-Flag zal optreden op deze dag, evenals de reeds bekendgemaakte acts Queens Of The Stone Age en Brody Dalle. De dinsdag van het festival wordt ‘Day 0’ genoemd, omdat op die dag nog geen volledige programmering is op alle podia, maar slechts op enkele podia wordt opgetreden.

Voor de dagen erna kunnen bezoekers van het Sziget Festival nu ook uitkijken naar optredens van voormalig Swedish House Maffia-lid Axwell, de Britse indierockbands The Kooks, Bombay Bicycle Club en Wild Beasts, de Engels/Baskische band Crystal Fighters, de Servische Balkan Beat-act Djaikovski ft. TK Wonder & MC Wasp, het Britse duo Mount Kimbie en het Belgische indierockband Girls in Hawaii.

Naast muziek is er op het Sziget Festival nog veel meer te beleven. Zo is bekendgemaakt dat het in 2013 geïntroduceerde Sziget Beach dit jaar zal terugkeren op het festival. Vorig jaar was dit een zeer geliefde plek waar bezoekers verkoeling vonden van frisse cocktails en het water van de Donau. Ook het kunstproject ‘Before I Die…’ van de Vietnameze kunstenares Candy Chang keert terug op het festival. Hierbij kunnen bezoekers hun ideeën uiten over wat zij nog willen bereiken in hun leven en nieuwe ideeën opdoen. Ook het Luminarium keert terug op het Sziget Festival. Dit opblaasbare bouwwerk is een kleurrijk doolhof van gangen en koepels waarbij de lichtinval zorgt voor een zeer bijzondere ervaring.

Weektickets inclusief camping voor het Sziget Festival zijn tot eind april voor €209 verkrijgbaar via www.szigetfestival.nl. Vanaf 1 mei zullen de weektickets €229 gaan kosten. Speciaal voor het festival organiseren Festival.Travel en Euro-Express samen minstens twee rechtstreekse treinen van Utrecht naar Boedapest en vice versa.

De line-up voor Sziget Festival 2014 tot dusverre: Queens of the Stone Age, The Prodigy, Placebo, Macklemore & Ryan Lewis, Skrillex, Calvin Harris, Lily Allen, Deadmau5, Bastille, Imagine Dragons, The Kooks, Jake Bugg, Stromae, Axwell, Die Fantastischen Vier, London Grammar, La Roux, Ska P, Bombay Bicycle Club, Tom Odell, Miles Kane, Crystal Fighters, Klaxons, Michael Kiwanuka, Laidback Luke, Darkside, Bonobo, Anti Flag, Palma Violets, Wild Beasts, The Big Pink, Kavinsky Outrun Live, Fink, Borgore, Mount Kimbie, Jagwar Ma, Djaikovski ft. TK Wonder, Brody Dalle, Girls in Hawaii, Starlight Girls. Er zullen nog veel meer acts worden bekendgemaakt!

Sziget Logo

Sziget 2023

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 9-14 augustus 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Ron Thomassen

Geestelijk vader van de Festileaks-familie. Verzamelaar van vinyl en herinneringen. Geboren op Megaland. Droomt van een festivaldag met Radiohead, Arcade Fire, Sigur Rós én een reunie van Talk Talk.

Meer van Ron