Solar Weekend maakt line-up bekend

Ook het Solar Weekend heeft zijn affiche voor 2014 vrijgegeven. Het festival heeft dit jaar namen weten te strikken als I Am Legion, Boys Noize, Bassnectar, Hudson Mohawke en meer.

Het creatieve festival Solar Weekend viert zijn tiende verjaardag met wederom een divers programma. Deze maakte organisatie Extrema zojuist bekend. Techno, house, jazz, Afrikaanse beats, hiphop en andere muziekstijlen staan broederlijk naast elkaar op het muziekaffiche. Met daarbij natuurlijk weer een uiterst gevarieerde line-up van kunstenaars en creatieve collectieven. Het vierdaagse festival aan de Maasplassen bij Roermond vindt dit jaar plaats van 31 juli tot en met 3 augustus en heeft als thema ‘Sprook’, de volwassen, stoere vorm van sprookje.

In de tien jaar dat Solar Weekend bestaat, is het van een vooruitstrevend initiatief uitgegroeid tot een van de meest creatieve festivals. De diversiteit komt terug in de programmering, die verspreid over acht podia enorm breed gaat: dampende house, diepe techno, energieke hiphop, klassiek en jazz. Dat alles in een betoverend decor, gebouwd door de vele kunstenaars.

Op het hoofdpodium staat niemand minder dan de Amerikaanse breakes-ster Bassnectar met zijn spectaculaire, rauwe optreden bomvol licht-, geluid- en effectenkunst. De explosieve en rauwe electroset van Boys Noize belooft eveneens een hoogtepunt te worden. De Hollandse hiphophelden van Great Minds en Kraantje Pappie hebben inmiddels bewezen de festivals plat te krijgen, terwijl Hans Teeuwen & The Painkillers voor een jazzy verrassing zal zorgen. Verder spectaculaire live-optredens van onder meer Hercules & Love Affair en het vlammende samenwerkingsverband tussen Noisia en Foreign Beggars: I Am Legion. Als klap op de vuurpijl zal ook Hudson Mohawke acte de présence geven. Het is slechts een greep uit het bomvolle programma.

Solar Weekend staat voor ‘samen bouwen’ en waar gebouwd wordt, wordt verbouwd. Het Rauwlab van Joost van Bellen herbergt acts als Aeroplane en pionier Green Velvet. De Techy Tent wordt dagelijks het domein van een andere gastheer. Op zaterdag Joris Voorn, die Kölsch, Dominik Eulberg & Gabriel Ananda en Timo Maas meeneemt. Op zondag staat Dave Clarke er aan het roer met vrienden zoals Berlijnse undergroundheld Marcel Fengler, Octave One en Technasia.

In de Container Compound presenteren boekingskantoren Bespoke & Missin’ Link op zaterdag en zondag de beste live-hiphop, met onder meer Mr. Polska, Ronnie Flex, Gery Mendes, Rico & ART, Typhoon en Broederliefde. Daarnaast is er de VAgE gASTEN-area en natuurlijk de House Of House, met Franky Rizardo, Chocolate Puma, Shermanology, The Shapeshifters, Hardsoul, Gramophonedzie en nog heel veel meer.

De affiche van het Limburgse festival bevat op vrijdag FeestDJRuud, Stickyfingers, Sam O Neall, Boehmer, David Ghetto, Rave van Fortuin, Puinhoop Kollektiv, Flamboyant, Fonz, D.MC, W&DY, Niko Charidis, Pedro Mercado, Touch and Play, Mario Lopez, Mirjam Westwood, Clarence Brandon, Gigi Ibicenco.

Op zaterdag 2 augustus staan Bassnectar, Hercules & Love Affair LIVE, I Am Legion (Noisia x Foreign Beggars), Great Minds LIVE, Hans Teeuwen & The Painkillers LIVE, Goodluck LIVE, Cat Benjamin LIVE, Java, STV-Visuals, Joris Voorn, Kölsch LIVE, Dominik Eulberg & Gabriel Ananda, Timo Maas, Joran van Pol, Warren Fellow & Joey Daniel, Bastian Tiles, STV-Visuals, Shermanology, The Shapeshifters, Gramophonedzie, Hardsoul, Brian Chundro & Santos, Cleon Macnack, Lucas & Steve, Deepend, MC Robbie Rise, Aeroplane, Punks Jump Up, Joost van Bellen, Mike Mago, Martin Dubka LIVE, Elias Mazian, SHMLSS, Stijn Sadee, Mr. Polska LIVE, Ronnie Flex LIVE, Freddy & Bundy LIVE, Digitzz LIVE, Akwasi LIVE, Ares LIVE, Djoevenile, Ray Escobar, FS Green, Waxfiend,Lentini, Roy El Kei, La Vondel, Ici Sans Merci, NT89, Chaiba, Cursed P, Henzel & Disco Nova, Jack Russell, Cees van Balen, Guess Beats & Kid Malone, Disco Donny, Chamireaux MC & Tjek, Remy, Tom Montess, Sed-X, Nikos Akrivos en Warren Fellow op het programma.

Op de zondag zijn Boys Noize, Hudson Mohawke (dj set), AraabMUZIK, Kraantje Pappie LIVE, La Pegatina LIVE, Coely LIVE, Kris Berry & Perquisite LIVE, Maydien LIVE, Java, STV-Visuals, Dave Clarke, Marcel Fengler, Octave One LIVE, Mr. Jones, Technasia, R.O.D., Mirella Kroes, Dj Broadcast contest opener, STV-Visuals, Franky Rizardo, Chocolate, Puma, Roul & Doors, Wally Lopez, Erick Eerdhuizen, Rene Amesz, 2Dirty & Nothing But Funk, Lady Saxalott, MC Mitch Crown, Green Velvet, Boston Bun, Joost van Bellen, Bart B More & Riptide, MikeQ, Wannabe a Star, Menno de Meester, Gery Mendes LIVE, Rico & ART LIVE, Broederliefde LIVE, Jayh LIVE, Sevdaliza LIVE, Typhoon LIVE, Slick & Roger Brouwn, Flexican & Sef, Morisson, Moortje, THTsound, MC Fit, Karimooo, Guerilla Speakerz, DJ Gomes, Boehmer, FeestDJRuud, Henzel & Disco Nova (Throwback Electro set), Jeff Fressco, Waxfiend, GANZ, Mayo, LDJD en Chamireaux MC & Tjek te zien op Solar.

Kaarten voor het festival zijn nog te krijgen via deze link. Voor een ‘4 Day Holiday Ticket’ betaal je zo’n €135,-. Een dagticket voor 2 of 3 augustus kost je €49,-. Voor meer informatie over het festival, de line-up etc. klik je hier.

Solar Logo

Solar 2023

Locatie
Nederland
Roermond, Nederland
Datum 3-6 augustus 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Dagkaarten vanaf €63.5. Combitickets vanaf €108.5. Kopen