Kate Bush na wervelende comeback in verband gebracht met Glastonbury

Kate Bush maakt de hooggespannen verwachtingen rondom haar concertreeks meer dan waar. En dat betekent dat haar naam gonst in het geruchtencircuit voor de festivals van komend jaar. Glastonbury lijkt de voornaamste kandidaat om Bush op het podium te mogen ontvangen. Zij zou moeiteloos de grote aantallen mensen die The Rolling Stones en Dolly Parton bijeen brachten kunnen evenaren.

Ingewijden in de muziekindustrie noemen Bush nu de voornaamste artiest om de piramide op Worthy Farm in juni 2015 te betreden. Bookmaker Paddy Power noteert de kansen dat Bush het Engelse festival aandoet nu op 6 tegen 1. Eerder dit jaar gaf het Ierse wedkantoor nog een kans van 9 tegen 1.

Die notering kreeg Bush nadat zij in maart na 35 jaar niet opgetreden te hebben plots haar comeback op het podium bekend maakte. Fans en media reageerden verrast. Wat zou ze zingen? En kan ze nog steeds zo dansen als eind jaren 70? Ondanks die twijfels waren de kaarten binnen enkele minuten uitverkocht. Zes extra concerten volgden, zonder dat Bush een noot live gezongen had. Direct na het eerste optreden regende het complimenten en zijn de recensenten unaniem positief. Zowel The Guardian als The Telegraph bewonderen het overrompelende optreden dat zij gaf. Al die positieve geluiden zorgen er voor dat iedereen Bush als een serieuze kandidaat ziet om Glastonbury met een optreden te verblijden.

De vraag is of Kate Bush het aandurft om voor zo’n groot publiek haar show te spelen. Geruchten gaan dat één van de redenen om niet op te treden haar angst voor het podium was. De vijf duizend toeschouwers die het Hammersmith Apollo Theatre kan huisvesten, staat in schril contrast met de 135 duizend mensen die op The Rolling Stones afkwamen tijdens Glastonbury in 2013. Houdt Bush het alleen bij deze reeks concerten? Of durft ze het aan om ook Glastonbury te betoveren? Houdt Festileaks of Facebook in de gaten voor het laatste nieuws!

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.