Niet AC/DC, niet Paul McCartney en niet U2. Robbie Williams is de derde headliner van Pinkpop 2015. Of ‘hitliner’, zoals Giel Beelen vanochtend zei. De aankondiging van het voormalig Take That-lid leidt tot veel controverse op social media. Jan Smeets geeft toelichting op de boeking van Robbie Williams.

Naar aanleiding van de aankondiging van Robbie Williams deed ‘Mister Pinkpop’ Jan Smeets in de Limburger een aantal interessante uitspraken. Hij vertelt niet direct aan Robbie Williams als hoofdact gedacht te hebben: ‘Hij stond niet bovenaan ons lijstje, maar soms krijg je artiesten aangeboden.’
Ondanks dat de reacties op de aankondiging van de 40-jarige Britse popster niet allemaal even positief zijn, is Jan blij met de boeking. ‘Zijn optreden op Pinkpop 1999 sloeg in als een bom,’ vertelt hij tegen de NOS. ‘Hij is een grote meneer.’ Robbie komt met een greatest hits show naar Pinkpop, aldus Jan.

Binnenkort meer namen

Smeets laat ook weten dat er binnenkort meer namen worden gepresenteerd: ‘We kunnen op korte termijn meer namen bekend maken, maar de volgorde van de acts op het podium is nog niet bekend. Dat moet eerst afgerond zijn.’ Tussen die namen zal niet veel metal zitten. ‘Er komt minder metal dit jaar,’ zegt Smeets.
Heb je een tip  voor de Pinkpop line-up? Je kunt hem vanaf woensdag invullen als de Gouden Tip.

Headliners compleet

Vorig jaar wist Jan Smeets na de bekendmaking van de Rolling Stones te melden dat de line-up van Pinkpop 2015 beter zou zijn dan die van de 2014-editie. De verwachtingen waren dus hooggespannen. Lange tijd werd er gespeculeerd over wie de hoofdact van Pinkpop zou kunnen zijn. Namen als U2, AC/DC en Paul McCartney topten vervolgens maandenlang de geruchtenlijstjes. Uiteindelijk blijken Foo Fighters, Muse en Robbie Williams de grote namen van Pinkpop 2015 te zijn. Jan is blij met dat trio: ‘Ik ben absoluut tevreden over de drie hoofdacts. Ik verwacht dat de weekendtickets snel van de hand zullen gaan’.

Pinkpop 2015

Pinkpop vindt dit jaar plaats op 12, 13 en 14 juni 2015 op het Megaland terrein in Landgraaf. De jaarlijkse persconferentie, waar de volledige line-up bekend wordt gemaakt, is dit jaar op 25 februari 2015. De kaartverkoop begint zaterdag 28 februari om 10:00 uur. Weekendtickets gingen in 2014  voor €175 over de toonbank. Voor een dagticket betaalde je toen €90. De ticketprijzen voor 2015 moeten nog bekend worden gemaakt. Lees hier alles over Pinkpop 2015.

 

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?