Colours of Ostrava voegt Björk toe aan het programma

Het Tsjechische festival Colours of Ostrava voegt Björk toe aan de line-up. Colours of Ostrava is nog redelijk onbekend bij de Westerse festivalliefhebbers en voor de avonturiers wellicht een interessante optie om te overwegen.

Eerder werd al bekend dat ook St. Vincent, Mika, Caribou, José Conzález, The Cinematic Orchestra, Klangkarussell, Rini Size Reprazent. Swans, Caravan Palace, Sly & Robbie meet Nils Petter Molvaer, Dillon, Black Strobe en The Mispers tijdens het festival optreden.

Dit jaar vindt het festival plaats van 16 t/m 19 juli. Ostrava is de op twee na grootste stad in Tsjechië en ligt dicht bij de Poolse grens. Het festival bestaat sinds 2001 en het bezoekersaantal ligt rond de 30,000. Het festival biedt meer dan alleen muziek, hierbij kun je denken aan theater, workshops, films en dergelijke. Het festival vindt plaats op een unieke locatie. De plaats Dolní oblast Vítkovice huisvestte in het verleden onder andere mijnen en staalindustrie. Tegenwoordig is het een festivallocatie en wordt er op slimme wijze gebruik gemaakt van overblijfselen van de oude fabrieken.