Advertisement

CHIC ft. Nile Rodgers naar Øya Festival 2015

Gisteren slingerde de festivalorganisatie al een teaser op Instagram. Vandaag is daar dan de bekendmaking: CHIC ft. Nile Rodgers komt naar Øya Festival 2015! De band is headliner van de eerste dag van het Noorse festival.

Eerder werden onder andere Flying Lotus, Future Islands, Run The Juwels, Florence + The Machine, Caribou en Beck al bevestigd voor het Øya Festival. In totaal telt het affiche al meer dan 70 acts. De volledige lijst met namen én de dagindeling zijn te vinden op de festivalwebsite.

Festivalterrein

Het festival zal wederom plaatsvinden op Tøyenparken in Sofienberg, Oslo. De organsatie zal wat aanpassingen doen aan het terrein, waardoor twee parken samen één groot terrein zullen vormen. Daarnaast wordt er een nieuw podium geïntroduceerd met alleen elektronische acts: Hi-Fi Klubben. De eerste namen voor dit podium zijn Daphni, Pharmakon, Bjørn Torske en Drippin.

Øya Festival 2015

Hoewel door de aanpassingen aan het terrein meer ruimte wordt gecreëerd, zal de capaciteit niet verhoogd worden: Øya festival 2015 biedt wederom plaats aan 60.000 festivalbezoekers.

Øya Festival 2015 vindt plaats van 11 t/m 15 augustus. Dat biedt dus perspectief voor meerdere festivals die in augustus worden gehouden, zoals Sziget, Pukkelpop en Lowlands. De kaartverkoop is al een tijd aan de gang. Weekend- en zaterdagtickets zijn al uitverkocht. Maar voor zo’n 105 euro kun je er op woensdag, donderdag of vrijdag bij zijn.

Øyafestivalen Logo

Øyafestivalen 2024

Locatie
Noorwegen
Oslo, Noorwegen
Datum 7-10 augustus 2024
Tickets Kopen