Rapport: We Are Electric 2015 stelt liefhebbers tevreden

Afgelopen weekend streek de eerste outdoor-editie van het We Are Electric festival neer op het E3-strand in Eersel. Normaal is deze locatie het terrein voor badgasten en recreanten, dit weekend is het een toneel van elektronisch vermaak voor duizenden liefhebbers. Hoe is de première ontvangen door het publiek? Festileaks was erbij en vroeg ruim 100 festivalgangers naar hun mening.

Programma: 8

IMG_6191Zoals de naam van het festival al doet vermoeden, richt het zich op elektronische muziek. Het is het festival gelukt om in de breedte te programmeren en liefhebbers van onder andere house, trap, drum & bass als techno te bedienen. Smaakmakers als Paul Kalkbrenner, Hudson Mohawke, Modestep en Chase & Status sierden het uitgebreide affiche. De kers op de taart kwam in de vorm van The Prodigy, die het debuterende festival in stijl afsloot.

Sfeer: 6,5

We Are Electric 2015 1Het festivalpubliek liet deze eerste buiteneditie twee verschillende gezichten zien. Aan de ene kant, op de zaterdag, heerst een aangename, rustige sfeer. De ietwat bewolkte lucht weerhoudt er sommige bezoekers niet van om een duik te nemen in de aangelegen plas. Een dag eerder liet het festival een geheel ander gezicht zien. Het publiek was asociaal en hield geen rekening met een ander. Het zorgde voor een gespannen avond.

Aankleding: 7,5

IMG_6073Wie wel eens op Paaspop is geweest, kan de overeenkomsten wel vinden. Zelfs de aankleding van de bar is nagenoeg identiek. Dat mag de pret niet drukken; de aankleding van Paaspop scoorde immers een dikke 8. We Are Electric drukt haar eigen stempel voornamelijk met de aankleding van de tenten. Zo is Tent #3 voorzien van grote LED-schermen die zich uitstrekken over het kleine plafond. Het creëert een geweldige intieme sfeer die doet denken aan een Berlijnse nachtclub.

 

Eten & Drinken: 7

IMG_6103Zij die vegetarisch eten, last hebben van een glutenallergie of zweren bij de Chinese keuken, komen niets tekort op We Are Electric. De beperkte hoeveelheid kraampjes zorgt echter rond etenstijd voor lange rijen. Dat is anders bij de meeste barren, die beter verspreid staan over het festivalterrein. De prijs-kwaliteitverhouding kan op positieve reacties rekenen; voor twee muntjes kon een heerlijke Bacardi Cola worden gescoord.

Bereikbaarheid: 4

IMG_6087‘s Avonds de parkeerplaats van We Are Electric afkomen bleek een flinke klus en dat was mede te danken aan de enorme pendelbussenchaos. Op treinstation Eindhoven Centraal was ‘s middags een heuse speurtocht aan de gang, want waar stonden die (ook nog eens dure) bussen dan? De terugweg bleek een nog groter obstacel. Aan het eind van het festival stonden precies nul bussen klaar om naar Eindhoven te gaan. Moest je nog een trein halen? Dan had je dikke pech!

Camping: 7,5

IMG_6033Wie wat later aankwam op vrijdagavond moest goed zoeken naar een plekje. De volop aanwezige voorzieningen zoals een supermarkt en sanitair deed je haast vergeten dat je aan het kamperen was. Wie ’s nachts zijn tent niet terug kon vinden, hoefde niet bang te zijn te struikelen over onzichtbare scheerlijnen; de voetpaden op de camping waren breed genoeg voor zelfs de meest onhandige bezoeker.

Sanitair: 7,5

IMG_6108Geen dixie’s op We Are Electric. En dat vinden we fijn, heel fijn. Het sanitair scoorde daarom goed op het gebied van hygiëne. Toch waren meer sanitaire stopplekken een welkome toevoeging geweest. Door het gebrek aan toiletten stonden al snel lange rijen voor de ingang van die ene (ja één) ingang.

 

Mobiel netwerk: 5

IMG_6100Zij die al in het bezit waren van een 4G-abonnement waren als vanouds de lachende derde. Voor de meeste bezoekers was het echter even twee dagen behelpen. Het was dus ouderwets afspreken om vier uur bij de rechterpaal van tent 2# en ook dat had zijn charme. Echter is dat anno 2015 meer gek dan gewoon.

 

Festivalrapporten

Deze zomer doet Festileaks weer verslag van de grootste festivals van Europa. Dat doen we in de vorm van festivalrapporten. Op basis van acht vaste categorieën geven we alle festivals een cijfer, zodat we aan het eind van het jaar kunnen concluderen: welk festival is op welk vlak het beste? Check hieronder de voorgaande festivalrapporten.