Round-up: Dit waren de mooiste festivals van 2015

Het festivalseizoen zit er alweer op, tijd dus voor een rit door memory lane. Na flink wat interviews met de bezoekers – yes, jullie – presenteren wij hier de eerste categorie: de top 5 mooiste festivals van 2015. Onderstaande festivals scoorden het best in de categorie ‘Aankleding’.

Noot: Deze top vijf is volledig gebaseerd op cijfers die wij van festivalbezoekers – jullie – op het terrein hebben ontvangen. Dit festivalseizoen hebben wij bijna 2000 beoordelingen over meerdere categorieën bij elkaar verzameld, waarop wij vervolgens deze lijst op baseren. Check hier alle festivals die meededen.

5. Lollapalooza Berlijn

5. Lollapalooza Berlin [round-up aankleding]

Deze Berlijnse editie van het beroemde festival was pas de eerste editie, maar daar was bij de aankleding niets van te merken. Het festival vindt plaats op het verlaten vliegveld Tempelhof. Dat het festival gelegen is op een vliegveld laat de organisatie niet ongemerkt voorbij gaan. Zo staat er een heus vliegtuig op het festivalterrein en is de Perry Stage in een hangar gebouwd. Ook maakt Lollapalooza Berlin met de kleur en huisstijl duidelijk dat het familie is van de edities in Chicago, Sao Paolo en Buenos Aires. Schitterend!

4. EXIT Festival

4. EXIT Festival [round-up aankleding]

Ook de locatie van het Servische EXIT Festival is er een om over naar huis te schrijven. Het festival vindt namelijk plaats in een fort. Hierdoor kijk je het ene moment neer op een feestende mensenmassa en het andere moment kun je genieten van het uitzicht over de stad Novi Sad. Daarnaast is er ook een rondleiding te volgen door de tunnels en kun je genieten van prachtige lichtshows in de Dance Arena. De aankleding van EXIT Festival is bizar en dynamisch, maar vooral heel erg vet! Hier moet je een keer geweest zijn.

3. Sziget

3. Sziget [round-up aankleding]

We blijven nog even in Oost-Europa, want ook Sziget in Hongarije zag er fantastisch uit. Overal is iets te beleven: de waaghalzen kunnen bungeejumpen, iedere avond zijn er kampvuren en je kan heerlijk chillen op het strand. Daarnaast is Sziget door de colour-, flag- en confettiparty een echt kleurenfestijn. Het festival is qua aankleding een waar paradijs. Overal hangen de mooiste lichtjes en mede daardoor is het dag en nacht feest in Hongarije.

2. Down The Rabbit Hole

2. Down The Rabbit Hole [round-up aankleding]

Down The Rabbit Hole 2015, wat was je mooi! Door de fantasierijke groene ingang spring je bij binnenkomst bijna letterlijk het konijnenhol in en daar blijft het niet bij. Op het terrein zelf is vrijwel geen enkel hek te vinden en zodra de zon onder gaat krijgt het festival een psychedelisch karakter. Je voelen als Alice in Wonderland op een festival terwijl Nijntje over je waakt. Zo’n aankleding kan alleen op Down The Rabbit Hole.

1. Zwarte Cross

1. Zwarte Cross [round-up aankleding]

De nummer één van deze round-up: Zwarte Cross. Het festival in Lichtenvoorde pakte dit jaar flink uit met het thema ‘de laatste meters naar de hemel.’ Het thema was tot in de uiterste puntje van de crossbaan verwerkt met humoristische bordjes en ook de exotische spots van het festival vielen in de smaak. Daarnaast maakte de bijzondere en sensationele stunts veel indruk op het publiek. Kortom, de aankleding van Zwarte Cross is een spectaculaire winnaar.

Morgen presenteren we hier de 5 festivals die het best scoorde in de categorie ‘Eten & Drinken’. De 5 festivals waar je in 2015 het lekkerst kon eten en drinken! Via Facebook blijf je op de hoogte.

Sziget Logo

Sziget 2023

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 9-14 augustus 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Stijn van Orsouw

Stervende, door de festivalloze zomer. Is het al 2021?

Meer van Stijn