Round-up: Dit waren de smakelijkste festivals van 2015

Je buik nog niet vol van onze round-ups? Gelukkig! Want ook voor de categorie ‘Eten en drinken’ vroeg Festileaks naar jouw mening. Welk festival vulde onze buiken met meer dan enkel vlinders? Check hieronder het smakelijke lijstje.

Noot: Deze top vijf is volledig gebaseerd op cijfers die wij van de bezoekers – jullie – op het terrein hebben ontvangen. Dit festivalseizoen hebben wij 2000 beoordelingen over meerdere categorieën bij elkaar verzameld, waar wij vervolgens deze lijsten op baseren. Check hier alle festivals die meededen.

5. Pinkpop

5. Pinkpop [round-up etendrinken]

Al jaren valt er op Pinkpop meer te halen dan enkel het befaamde patatje. Aan weerszijden van het terrein zijn talloze kraampjes te vinden. Hierdoor sta je nauwelijks in de rij voor je favoriete eten en drinken. Liefhebbers van culinaire, vegetarische en allergievrije gerechten en dranken lopen de Kalm-Aan-Laan binnen. Een ruime laan die – ondanks momenten van drukte – alle rust biedt.

4. Zwarte Cross

4. Zwarte Cross [round-up etendrinken]

Bier, blubber, boeren en bergen eten. Dat de Zwarte Cross één groot feest is weten Achterhoekers al lang. Sinds een aantal jaar kijkt ook de rest van Nederland ieder jaar weer uit naar dit groots(t)e festival. Friet, vlees en bier zijn daardoor niet langer enkel vertegenwoordigd: de boer eet inmiddels ook hetgeen ‘ie niet kent. Ook de ‘Walking Fridges‘ – medewerkers die rondzeulen met koude Grolsch-biertanken – zijn een geweldige toevoeging. Thanks Tante Rikie!

3. Paaspop

3. Paaspop [round-up etendrinken]

Paaspop staat ook wel bekend als ‘de opening van het festivalseizoen’. En bij het inzetten van een goed festivaljaar, hoort goed eten en drinken. Dankzij een groot en gevarieerd aanbod doorstond het festival deze test met glans. Ook voor de vegetarische of allergiegevoelige bezoeker is de keuze reuze. Paasbrunchen doe je volgend jaar dus gewoon gezellig in Schijndel!

2. Lowlands

1. Lowlands [round-up etendrinken]

Het is geen geheim dat de eet- en drankvoorzieningen op Lowlands altijd fenomenaal zijn. Vrijwel alles wat je maar kunt bedenken is te halen, zowel op gebied van drank als eten. Denk bijvoorbeeld aan Aziatische noedels, Oer-Hollandse pannenkoeken en Mexicaans tequila bier. Ook de liefhebber van een (echt) glas stevig speciaalbier of een zachte Radler kan op Lowlands zijn geluk niet op.

1. Best Kept Secret

2. Best Kept Secret [round-up etendrinken]

Met alle respect voor bovenstaande vier festivals, maar Best Kept Secret ‘voert’ zonder enkele twijfel de boventoon. Culinaire hoogstandjes zijn in overvloed aanwezig in de talloze kraampjes die het festival rijk is. Als we terugdenken aan de broodjes saté van Saté-Man, de vegetarische Pita Gyros van Vleesch Noch Visch of de Pulled Pork Burger loopt het water ons nog in de mond. De food line-up die het festival in Hilvarenbeek serveert is zonder uitzondering overheerlijk en was an sich een hoogtepunt van onze festivalzomer. Daarnaast biedt Best Kept Secret de mogelijkheid om cashless te betalen. Dit systeem mag dan nog een beetje in zijn kinderschoenen staan, het is een ideale uitvinding die tevens rijen en diefstal tegengaat. BKS, wanneer openen jullie je eigen restaurant? 😉

Morgen presenteren we hier de 5 festivals die het best scoorde in de categorie ‘Sanitair’: de 5 festivals waar je in 2015 het fijnste kon ‘zitten’ (of staan)! Via Facebook blijf je op de hoogte.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2015

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 19-21 juni 2015
Tickets Niet meer beschikbaar.