Op het Festileaks Youtube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week een legendarisch optreden in Landgraaf: Red Hot Chili Peppers op Pinkpop 2006.

Afgelopen week kwamen de eerste officiële namen voor Pinkpop naar buiten. Rammstein wisten we stiekem al en door uitspraken van Jan Smeets werd het ook eerder duidelijk dat de Peppers naar Landgraaf zouden afreizen. Het is alweer tien jaar geleden dat de band op Pinkpop stond. Lucky you, want het hele concert staat op YouTube. Genoeg reden om te kijken hoe de band het er tien jaar geleden vanaf bracht dus.

Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers werd in 1983 in de Amerikaanse stad Los Angeles opgericht en bestaat tegenwoordig uit Anthony Kiedis (zang), Flea (bas), Chad Smith (drums) en Josh Klinghoffer (gitaar). De band heeft inmiddels alweer zeven studioalbums uitgebracht. De laatste, I’m With You, dateert alweer uit 2011. Met zo’n 20 hitsingles op zak heeft Red Hot Chili Peppers genoeg materiaal voor een mooie festivalset.

Festivalconcerten

Wil je meer genieten van legendarische festivalconcerten of je opwarmen voor het aankomende seizoen? Check het Festileaks Youtube kanaal of abonneer je direct via de rode abonneerknop hieronder!

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.