Video: Red Hot Chili Peppers op Pinkpop 2006

Red Hot Chili Peppers Pinkpop 2006 YouTube
Red Hot Chili Peppers

Op het Festileaks Youtube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week een legendarisch optreden in Landgraaf: Red Hot Chili Peppers op Pinkpop 2006.

Afgelopen week kwamen de eerste officiële namen voor Pinkpop naar buiten. Rammstein wisten we stiekem al en door uitspraken van Jan Smeets werd het ook eerder duidelijk dat de Peppers naar Landgraaf zouden afreizen. Het is alweer tien jaar geleden dat de band op Pinkpop stond. Lucky you, want het hele concert staat op YouTube. Genoeg reden om te kijken hoe de band het er tien jaar geleden vanaf bracht dus.

Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers werd in 1983 in de Amerikaanse stad Los Angeles opgericht en bestaat tegenwoordig uit Anthony Kiedis (zang), Flea (bas), Chad Smith (drums) en Josh Klinghoffer (gitaar). De band heeft inmiddels alweer zeven studioalbums uitgebracht. De laatste, I’m With You, dateert alweer uit 2011. Met zo’n 20 hitsingles op zak heeft Red Hot Chili Peppers genoeg materiaal voor een mooie festivalset.

Festivalconcerten

Wil je meer genieten van legendarische festivalconcerten of je opwarmen voor het aankomende seizoen? Check het Festileaks Youtube kanaal of abonneer je direct via de rode abonneerknop hieronder!

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen