Best Tracks: dit zijn jullie favoriete nummers van Gorillaz

Gorillaz - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De aankondiging van de eerste virtuele band ooit voor 2021 is redelijk verrassend te noemen; Gorillaz keert na drie jaar terug op Rock Werchter! Ter voorbereiding op de toekomstige festivalshows, werpen we een blik op het gehele oeuvre van de groep. Dit zijn de nummers die jullie in 2020 tijdens de liveshow willen horen, dit zijn de Best Tracks van Gorillaz!

Top 10 Countdown

10. ‘Stylo’
09. ’19-2000′
08. ‘Andromeda’
07. ‘Dirty Harry’
06. ‘Kids With Guns’
05. ‘DARE’
04. ‘Humility’
03. ‘Feel Good Inc.’
02. ‘On Melancholy Hill’

01. …

Wist je dat…?

 • … Gorillaz een rijk achtergrondverhaal kent? Hun fictieve universum wordt verkend via de website van de band en muziekvideo’s, evenals een aantal andere media, zoals korte tekenfilms.
 • … in werkelijkheid Albarn de enige permanente muzikale bijdrager is? De muziek is vaak een samenwerking tussen verschillende muzikanten.
 • … jullie #1 track vernoemd is naar de acteur Clint Eastwood? Hij speelde in de klassieker ‘The Good, The Bad and The Ugly’ uit 1966. Muziek voor deze film werd geschreven door de legendarische Ennio Morricone en is door het hele nummer heen te horen, gespeeld op een melodica.
 • … de zin “I got sunshine in a bag” uit het nummer ‘Clint Eastwood’ geïnspireerd is door die zelfde film? De hoofdrolspeler omschrijft zijn zadeltas vol goud als “sunshine in a bag”.
 • … op jullie #5 track de stem van Shaun Ryder, de voormalige Happy Mondays frontman, te horen is? Het nummer zou eigenlijk de titel ‘It’s There’ krijgen, maar door het zware Mancunian accent van de zanger klinkt het als ‘It’s Dare’.
 • … ‘DARE’ de eerste nummer-1 hit voor de band was?
 • … ‘Dirty Harry’ wederom een verwijzing is naar de acteur Clint Eastwood?
 • … jullie top-10 een mix is van alle studio-albums van Gorillaz tot nog toe? Demon Days uit 2005 is wel hofleverancier met vier tracks.

20 Best Tracks op Spotify

Kun jij nu ook geen genoeg krijgen van Gorillaz? Check dan deze playlist met jullie 20 favoriete tracks van de band op ons Spotify-account! Ook vind je daar nog veel meer heerlijke afspeellijsten met Best Tracks van de tofste festivalartiesten.

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter.

In 2021 ging het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. Onder andere Pearl Jam, Twenty One Pilots en Gorillaz sierden toen de poster. Op Rock Werchter 2022 staat een deel van de line-up van 2021, zoals Pearl Jam en Twenty One Pilots. Daarnaast vinden we enkele nieuwe namen op het affiche, waaronder Metallica en Red Hot Chili Peppers.

 • Locatie: Werchter, België
 • Datum: 30 juni-3 juli 2022
 • Tickets: €243 euro voor een weekend, €110 euro voor een dag
 • Meer informatie vind je op de festivalpagina

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2021

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 27-29 augustus 2021
Line-up
Gorillaz
Doe Maar
Disclosure
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.