Best Tracks: dit zijn jullie favoriete nummers van Gorillaz

2643
Gorillaz - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De aankondiging van de eerste virtuele band ooit voor 2021 is redelijk verrassend te noemen; Gorillaz keert na drie jaar terug op Rock Werchter! Ter voorbereiding op de toekomstige festivalshows, werpen we een blik op het gehele oeuvre van de groep. Dit zijn de nummers die jullie in 2020 tijdens de liveshow willen horen, dit zijn de Best Tracks van Gorillaz!

Top 10 Countdown

10. ‘Stylo’
09. ’19-2000′
08. ‘Andromeda’
07. ‘Dirty Harry’
06. ‘Kids With Guns’
05. ‘DARE’
04. ‘Humility’
03. ‘Feel Good Inc.’
02. ‘On Melancholy Hill’

01. …

Wist je dat…?

 • … Gorillaz een rijk achtergrondverhaal kent? Hun fictieve universum wordt verkend via de website van de band en muziekvideo’s, evenals een aantal andere media, zoals korte tekenfilms.
 • … in werkelijkheid Albarn de enige permanente muzikale bijdrager is? De muziek is vaak een samenwerking tussen verschillende muzikanten.
 • … jullie #1 track vernoemd is naar de acteur Clint Eastwood? Hij speelde in de klassieker ‘The Good, The Bad and The Ugly’ uit 1966. Muziek voor deze film werd geschreven door de legendarische Ennio Morricone en is door het hele nummer heen te horen, gespeeld op een melodica.
 • … de zin “I got sunshine in a bag” uit het nummer ‘Clint Eastwood’ geïnspireerd is door die zelfde film? De hoofdrolspeler omschrijft zijn zadeltas vol goud als “sunshine in a bag”.
 • … op jullie #5 track de stem van Shaun Ryder, de voormalige Happy Mondays frontman, te horen is? Het nummer zou eigenlijk de titel ‘It’s There’ krijgen, maar door het zware Mancunian accent van de zanger klinkt het als ‘It’s Dare’.
 • … ‘DARE’ de eerste nummer-1 hit voor de band was?
 • … ‘Dirty Harry’ wederom een verwijzing is naar de acteur Clint Eastwood?
 • … jullie top-10 een mix is van alle studio-albums van Gorillaz tot nog toe? Demon Days uit 2005 is wel hofleverancier met vier tracks.

20 Best Tracks op Spotify

Kun jij nu ook geen genoeg krijgen van Gorillaz? Check dan deze playlist met jullie 20 favoriete tracks van de band op ons Spotify-account! Ook vind je daar nog veel meer heerlijke afspeellijsten met Best Tracks van de tofste festivalartiesten.

Gorillaz

Gorillaz

Gorillaz bestaat uit de fictieve karakters 2-D, Murdoc Niccals, Noodle en Russel Hobbs en wordt in 1998 gecreëerd door Damon Albarn en Jamie Hewlett. Albarn is binnen het multimediaproject (de eerste virtuele band ooit!) verantwoordelijk voor de muziek en heeft hiervoor samengewerkt met een groot aantal muzikanten. Striptekenaar Hewlett houdt zich vooral bezig met het visuele gedeelte en het verhaal rondom de Gorillaz-wereld. Het debuutalbum verschijnt pas drie jaar na oprichting van de band en gaat vooraf door de debuutsingle ‘Clint Eastwood’. Het vervolgalbum Demon Days verschijnt pas in 2005, mede omdat Albarn en Hewlett ook actief blijven in andere projecten. Zo tourde Albarn met Blur in 2013 nog langs de grote festivals. Hoewel het duo herhaaldelijk in 2007 aangaf geen albums meer te gaan maken, komen ze daar een jaar later weer op terug.

In 2010 beleeft Gorillaz een jaar vol hoogtepunten. Het derde album Plastic Beach wordt uitgebracht en de grootste tour tot dan toe staat op de agenda. Niet alleen heeft de band een headlinespot op Coachella weten te bemachtigen, ook – dankzij de afzegging van U2 – mag de groep Glastonbury afsluiten. In 2011 verschijnt nog het album The Fall, waarna we vervolgens zes jaar hebben moeten wachten tot nieuw materiaal. In 2017 wordt Humanz uitgebracht, waarmee de groep weer ging optreden. Na diverse zaalshows, wordt de tour in 2018 voortgezet op de festivals, waaronder Rock Werchter, Sziget en Lowlands. Hoewel Albarn in diverse interviews in 2018 (waaronder een met The Toronto Sun) liet doorschemeren voor lange tijd geen plannen te hebben voor een tour met Gorillaz, lijkt de man van gedachten veranderd: Gorillaz is namelijk aangekondigd als headliner voor Rock Werchter 2021.

Rock Werchter 2022

zijnPhoto: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter.

In 2021 ging het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. Onder andere Pearl Jam, Twenty One Pilots en Gorillaz sierden toen de poster. Op Rock Werchter 2022 staat een deel van de line-up van 2021, zoals Pearl Jam en Twenty One Pilots. Daarnaast vinden we enkele nieuwe namen op het affiche, waaronder Metallica en Red Hot Chili Peppers.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

 • Locatie: Werchter, België
 • Datum: 30 juni-3 juli 2022
 • Tickets: 243 euro voor een weekend, 110 euro voor een dag
 • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.
Als Content Manager verantwoordelijk voor o.a strategie en performance. Beschouwt Paradiso als haar huiskamer en festivals als haar zomervakantie. Al vele festivals bezocht, maar Lowlands (16x) en DTRH (6x) blijven favoriet.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.