Dour 2016 dropt 33 nieuwe acts waaronder Rudimental

Rudimental
Rudimental

DOUREUUH! Een nieuwe dosis Dour namen op deze donderdag! Ondere andere Rudimental, Maceo Plex en Black Sun Empire zullen hun opwachting maken op Dour 2016.

In totaal zijn er 33 nieuwe acts bekendgemaakt:

[one_half]
– Rudimental
– Bad Company Uk
– Spor
– Blackout Showcase feat. Black Sun Empire
– State of Mind
– Neonlight & MC Lowqui
– Maduk
– A$ap Ferg
– Oxmo Puccino
– Mr. Oizo
– Maceo Plex
– Boris Brejcha
– Bicep
– Bjarki
– Fatima Yamaha
– La Mverte
– Lotic
[/one_half]

[one_half_last]
– Branko
– Allah-Las
– Fat White Family
– Nick Waterhouse
– Protomartyr
– Venetian Snares (live)
– Nosaj Thing
– Panda Dub (live band)
– Club cheval
– Gold Panda
– Ta-Ku
– Kanka
– Manudigital
– Mbongwana Star
– Sango
– U-Roy & King Sturgav
[/one_half_last]

Zij voegen zich allen bij de eerder bekendgemaakte UnderworldThe ProdigyWiz Khalifa, Mac DeMarcoPixies en Sigur Rós. Er zijn nu 89 van de 250 acts bekendgemaakt. Dat betekent dat we de komende tijd nog veel meer nieuws over Dour 2016 kunnen verwachten!

Festivalterrein

Ook in 2016 kent Dour weer een uitgebreid festivalterrein met diverse stages. De grootste is The Last Arena met een capaciteit van 15.000 mensen en biedt qua line-up grote namen uit diverse muziekgenres. Artiesten als Cypress Hill, Faith No More, Franz Ferdinand, Pet Shop Boys en Smashing Pumpkins hebben reeds op dit podium gespeeld. Maar er is meer. Boombox met een capaciteit van 9.000 mensen biedt plaats aan hip-hop artiesten. La Petite Maison Dans la Prairie is de ideale plek voor indierock fans. Jupiler Dance Hall is voor iedereen die van dansen houdt en met name op elektronische muziek. Cannibal Stage biedt het hardere gitaarwerk. De Red Bull Elektropedia Balzaal staat bekend als de festivaldiscotheek. Bij de Dub Corner waan je je in Jamaica. En last, but not least: Le Labo, het lab van Dour waar geëxperimenteerd wordt met een mengelmoes aan muziekstijlen.

Dour 2016

Dour Festival zal dit jaar plaatsvinden op 13 t/m 17 juli in het gelijknamige plaatsje Dour. Het festival staat bekend om een bijzonder alternatieve line-up met daaromheen een oase aan kunst, cultuur en activiteiten. Eerdere edities had het festival al Cypress Hill, Smashing Pumpkins, Wu-Tang Clan, Franz Ferdinand, Faith No More en Pendulum op de posters staan.

De kaartverkoop is reeds van start gegaan. Voor het festival is het mogelijk om dagkaarten à 60 euro of combitickets à 140 euro aan te schaffen. Voor meer informatie, check je de festivalsite.

Dour Festival Logo

Dour Festival 2023

Locatie
België
Dour, België
Datum 12-16 juli 2023
Line-up
Orelsan
Phoenix
Orelsan, Phoenix, lomepal +3 meer
Tickets Kopen