Nieuwsoverzicht 22-1: Rowwen Hèze naar Pinkpop 2019, nieuwe technostage Paaspop 2019 en meer

Pinkpop 2018
Foto: Luca Bopp / Festileaks

De bevestigingen voor het Europese festivalseizoen gaan als een trein. In ons nieuwsoverzicht praten we je bij over al het nieuws van de dag. Vandaag lees je onder andere over de terugkeer van Rowwen Hèze op Pinkpop en een nieuwe stage op Paaspop.

Rowwen Hèze naar Pinkpop 2019

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

Een nieuwe naam voor Pinkpop. Rowwen Hèze gaat tijdens de jubileumeditie het podium beklimmen in Landgraaf. De Limburgse band stond al vier keer eerder op het festival. Dat de band naar Pinkpop komt, is geen verassing. Jan Smeets liet eerder al weten dat de groep een belangrijke kanshebber is voor een spot op het Limburgse festival.

Meer lezen over de terugkeer van Jack Poels en co. op het festival? Klik dan hier.

Nieuwe technostage op Paaspop 2019

Paaspop krijgt een nieuwe technostage: ‘Detroit’. Voor deze nieuwe stage presenteert het Brabantse festival direct een aantal namen. Onder meer Ellen Alien en Freddy K zullen te zien zijn in de nieuwe area.

Lees hier verder over de nieuwe technostage van Paaspop.

Hogere bierprijzen op Pinkpop 2019

Foto: Kamiel Scholten

Jan Smeets maakte tijdens een lezing op het Bernardinuscollege in Heerlen bekend dat de consumptiemunten van Pinkpop 2019 duurder worden. Vorig jaar stegen de prijzen al naar € 2,71 per munt en dit jaar gaan de munten voor € 2,80 over de toonbank.

Daarnaast liet de festivaldirecteur zich ontvallen dat Fleetwood Mac een andere oude band meeneemt, die op dezelfde dag gaat optreden. Ook ging Mr. Pinkpop nog in op diverse publieksfavorieten, zoals Bruce Springsteen en Rammstein.

Lees hier wat Smeets over deze acts te zeggen had.

Ronnie Flex en meer naar Bevrijdingspop 2019

Ronnie Flex, @Kamiel Scholten Fotografie

Bevrijdingspop heeft een handvol nieuwe namen gepresenteerd voor de aankomende editie. Onder meer Ronnie Flex & Deuxperience en Fun Lovin’ Criminals zullen op het Haarlemse festival te zien zijn. Daarnaast maakte de organisatie de komst van Miss Montreal, EUT, Jordan Mackampa en E1 Ten bekend.

Meer lezen over Bevrijdingspop? Klik dan hier.

Celine Dion exclusief naar British Summer Time 2019

Celine Dion speelt komende zomer slechts op één Europees festival, British Summer Time. Dat betekent dat we de Canadese kunnen doorstrepen voor een optreden dichter bij huis. De zangeres voegt zich daarmee bij onder andere Robbie Williams en Florence + The Machine, die ook op Hyde Park een optreden verzorgen.

Voor meer informatie over het Britse festival ga je naar de website.

Balaton Sound 2019 presenteert The Chainsmokers, Tiësto en meer

Balaton Sound heeft een grote lading nieuwe acts gepresenteerd. Onder andere The Chainsmokers, Tiësto en Rudimental zullen op het Hongaarse festival het podium betreden. Daarnaast zijn ook onder meer G-Eazy, Jess Glynne en Nicky Romero bevestigd voor het festival. Eerder werd al duidelijk dat Armin van Buuren, Marshmello en Paul Kalkbrenner naar het Balatonmeer afreizen.

Voor een volledig overzicht van alle nieuwe namen klik je hier.

Hot Chip en RY X een week na Down The Rabbit Hole in Portugal

Hot Chip Group Shoot 2012

Een tweetal nieuwe namen voor NOS Alive. Hot Chip en RY X staan komende zomer op het festival. Deze acts zijn daardoor direct kanshebber voor een spot op Down The Rabbit Hole, dat een week eerder plaatsvindt. Eerder werden al onder meer The Cure, Bon Iver en Thom Yorke gepresenteerd voor het Portugese festival.

Voor meer informatie over NOS Alive ga je naar de website.

Encore Festival 2019 gaat niet door

Het Amsterdamse Encore Festival gaat deze zomer geen nieuwe editie krijgen. Dat werd bekendgemaakt door Camiel le Rutte, programmamanager van de Melkweg en van het festival. Reden hiervoor is onder meer de tegenvallende editie van 2018 en de problemen met de locatie van het festival. De plek die voorheen werd gebruikt, is te duur. De organisatie hoopt in 2020 terug te keren.

Lees hier alles over het besluit om komende zomer Encore Festival niet door te laten gaan.

Dekmantel 2019 presenteert line-up met Jon Hopkins, Jeff Mills en meer

Dekmantel heeft de volledige line-up voor aankomende editie bekendgemaakt. Onder andere Jon Hopkins, Jeff Mills en Palm Trax zijn deze zomer op het technofestival te zien. In totaal publiceerde het Amsterdamse festival meer dan 120 namen.

Voor de volledige line-up ga je naar de website.

New Order, Hot Chip en meer naar Bluedot Festival 2019

Het Britse Bluedot Festival heeft de line-up gepresenteerd. Onder meer New Order en Hot Chip zijn op het Britse festival te bewonderen. Daarnaast zijn tevens acts als Kraftwerk 3D en Jon Hopkins van de partij. Dat dit festival goed te combineren is met festivals in Nederland en België, bewezen Kraftwerk 3D (Best Kept Secret), New Order (Rock Werchter) en Jon Hopkins (Dekmantel) al.

Meer weten over Bluedot Festival? Ga naar de website.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2019

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2019
Line-up
Robyn
Janelle Monae
Foals
Tickets Niet meer beschikbaar.