Advertisement

Roosmarijn Reijmer tipt headliner van de toekomst

Roosmarijn Reijmer
Foto: Hans Peter van Velthoven

Ze is de stem van 3VOOR12 radio, op vrijwel elk festival te vinden en altijd te porren voor de nieuwste muziek. Onlangs deelde ze haar radioprogramma met Underworld en John Coffey en in 2015 nam ze nog 24 uur plaats in het Glazen Huis. We hebben het natuurlijk over 3FM-dj Roosmarijn Reijmer. Ze deelt met liefde haar festivalleven en must see’s van het komende seizoen.

[one_half]

Ontgroening

“[mks_dropcap style=”square” size=”52″ bg_color=”#ef4644″ txt_color=”#ffffff”]P[/mks_dropcap]inkpop 1999, dat was met Robbie Williams, Alanis Morissette en Manic Street Preachers. Toen heb ik een dagkaart gekocht. Het eerste dat opvalt is hoe ver je moet lopen vanaf de parkeerplaats. We hadden al bijna twee acts gemist voordat we binnen waren. Zo, dan leer je wel plannen om op tijd binnen te zijn als je alles wilt zien. En dat wilde ik natuurlijk. Een vriendin van me had een meet & greet met de Manic Street Preachers gewonnen, en ik mocht toen mee. Ik weet nog dat het zoveel indruk op me maakte dat Robbie Williams aan het voetballen was backstage, gewoon de bal tegen kleedkamers aantrappen enzo.”

[/one_half]

[one_half_last]

Backstage life

“Laten we een mythe er even uithalen: backstage zijn mensen die gewoon aan het werk moeten, en het is fucking saai daar. Je kan echt honderd keer beter voor het podium een leuk feestje hebben dan backstage zijn. Natuurlijk heb ik zat toffe backstage herinneringen. Als er vuurwerk wordt afgestoken dan komen er heel veel veiligheidsmaatregelen bij kijken. Er zijn brandweermannen met fluitjes die waarschuwen om uit de buurt te blijven. Bij Metallica is dat heel erg indrukwekkend, die hebben hele dreigende riffs. Backstage hoor je die fluitjes en dan weet je: het gaat komen, het gaat komen.”

[/one_half_last]

[one_half]

Beste optreden

“The Black Madonna op het Lente Kabinet vorig jaar. Ze is een vrouwelijke DJ uit Chicago. Ze had de pech dat de podiumconstructie voor haar ingestort was. Tot op vijf meter kon er niemand voor haar neus dansen. Dat is zo kut om zo’n gat voor je te hebben. Daar had ze geen last van hoor, het hele veld stond uit zijn dak te gaan omdat ze zo’n dwingende set had gedraaid. Ik denk ook aan Calvin Harris op Lowlands in 2007. Hij moest in de X-Ray optreden en er kon echt niemand meer bij. Op dat moment had niemand ooit van Calvin Harris gehoord. Echt een te gekke, vrolijke indieshow.”

 

[/one_half]

[one_half_last]

Roosmarijn Reijmer
Foto: Husne Asfar

[/one_half_last]

[one_half]

Headliner van de toekomst

“[mks_dropcap style=”square” size=”52″ bg_color=”#ef4644″ txt_color=”#ffffff”]N[/mks_dropcap]othing But Thieves, als ze zulke goede liedjes blijven schrijven als ze nu doen. Die zanger heeft het bereik van Matthew Bellamy of Thom Yorke. Ze zijn hele goede songschrijvers, dat is ook belangrijk. Als ik zie hoeveel requests er nu al komen op de radio dan zie ik ze wel een echte grote headliner worden.”

[/one_half]

[one_half_last]

Must see

“Op Lowlands hebben ze Tale Of Us geboekt, een Italiaans DJ duo is dat. Zij maken dance die ook gitaarliefhebbers leuk vinden. Hele dwingende sets met heel veel industriële geluiden. Ik hoop dat het een mooie avondspot wordt in de Bravo voor een ramvolle tent. Ik vind ze echt het geluid van de toekomst.”

[/one_half_last]

[one_half]

Bucketlist

“Burning Man, Coachella en The Great Escape. Burning Man alleen al vanwege de moeite die je moet doen om erheen te gaan. Je kan niet zomaar de woestijn in rijden, je moet echt een speciale Burning Man disclaimer hebben. Ze hebben geen water dus je moet je eigen water meenemen of ruilen. Mensen komen er altijd zo hysterisch vandaan. Als je die filmpjes ziet dan denk je: dat moet ik echt een keer gedaan hebben.”

[/one_half]

[one_half_last]

Favoriete festival

“Heel moeilijk vind ik dat. Ik wil dan kiezen tussen Best Kept Secret, Dekmantel en Into The Great Wide Open, en dat is eigenlijk niet te doen. Ik ga kiezen voor Into The Great Wide Open omdat het een festival is waar ik nooit echt aan het werk ben. Ik zit daar met mijn vrienden in een tent op de camping, dat is echt de vakantie.”

[/one_half_last]