Best Kept Secret introduceert longtable dinners en barbecue-selfservice

Best Kept Secret
Foto: Emile Krijgsman

Best Kept Secret introduceert dit jaar nieuwe manieren van dineren. Op het terrein kunnen festivalbezoekers genieten van longtable dinners, rond het strand komen barbecues waar gasten zelf het eten bereiden. Dat maakt festivaldirecteur Robert Swarts bekend aan Festileaks.

Best Kept Secret staat sinds de eerste editie bekend om het grote en kwalitatieve voedselaanbod. Swarts benadrukt dat het festival constant wil blijven vernieuwen, dus ook in de catering: “Dit jaar kan het publiek zelf het eten bereiden, daarvoor plaatsen we barbecues rond het strand. De bezoekers kopen vervolgens bij de slager het vlees dat ze willen bereiden, er is natuurlijk ook vegetarisch eten.”

Oktoberfest 2.0

Wie het liever iets chiquer aanpakt, kan aanschuiven bij de longtable dinner. In een tent iets buiten het terrein staan lange rijen tafels waaraan gedineerd wordt: “Je eet aan een mooie, gedekte tafel, met echte wijnglazen en bestek. Het is een plek waar je goed kan eten en door de lange tafels ook zomaar naast een vreemde kan zitten, wie weet ontstaat met diegene weer een goed gesprek.”

In de rij staan voor het buffet is er niet bij, tijdens de longtable dinners is er bediening aanwezig om de avond helemaal af te maken. “We willen er echt iets bijzonders van maken,” zegt Swarts. “We werken het nu uit, dus meer kan ik er niet over zeggen.”

Smaakpolitie

Naast de barbecue-selfservice en de longtable dinners zijn ook de 80 tot 85 kleine cateraars weer op het festival. Om de kwaliteit van het eten te bewaken is bijna het hele jaar één iemand bezig met het coördineren van de ondernemers. “We werken bewust met kleine cateraars,” legt Swarts uit. “Zij voelen een hoge verantwoordelijkheid voor hun product. Natuurlijk bedienen die cateraars ook maar een klein deel van het publiek.”

Vorige maand vertelde Pinkpop-baas Jan Smeets aan Festileaks dat Pinkpop het concept al jaren hanteert. Swarts ziet echter verschillen tussen het aanbod op de festivals: “Wij draaien voor de volle honderd procent op kwalitatieve cateraars die met liefde hun gerechten bereiden. We zien die behoefte ook terug in enquêtes van onze bezoekers.” De Best Kept Secret-voorman ziet ook nog een ander verschil: “Wij draaien die hamburger écht drie keer om.”

Maandag verschijnt het hele interview met Robert Swarts, waarin je onder andere leest over concurrentie met Down The Rabbit Hole, de DJ-set van Jamie xx en de gedroomde headliner Radiohead.

Best Kept Secret 2016

Best Kept Secret 2016 vindt plaats op 17 t/m 19 juni in Hilvarenbeek. Onder andere Beck, Editors en Jamie XX sieren het affiche. Wil jij er dit jaar het hele weekend bij zijn, dan betaal je €147,50. Kom je slechts een dag van het festival genieten, dan kost dat je €69,-. Meer informatie over de kaartverkoop vind je op de website van het festival.

Wil je meer weten over dit festival? Check dan onze Best Kept Secret 2016 programmapagina. Op deze pagina lees je alle nieuws, geruchten of bevestigingen voor het Best Kept Secret programma 2016. Op ons forum wordt volop gespeculeerd over het programma van aankomende editie, soms lees je hier een gerucht zelfs sneller. Houd dit dus zeker in de gaten. Check ook zeker onze app in de App Store of de Google play Store. Met de app kun je ook heel makkelijk zelf een nieuwtje, gerucht of (zelf)bevestiging aan ons doorgeven!

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2016

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 17-19 juni 2016
Line-up
Jamie xx
Editors
Beck
Jamie xx, Editors, Beck +90 meer
Tickets Niet meer beschikbaar.