Eagles of Death Metal waarschijnlijk wel op Lowlands 2016

eagles of death metal
eagles of death metal

De Eagles of Death Metal zijn waarschijnlijk gewoon te zien op Lowlands 2016. Het festival is namelijk voorlopig niet van plan de band uit hun line-up te halen. Eerder schrapten de Franse festivals Rock En Seine en Cabaret Vert wél het optreden van de Amerikaanse band na dubieuze uitspraken van frontman Jesse Hughes.

De commotie rondom de band is ontstaan na een interview van het Canadese Taki Mag met frontman Jesse Hughes. De frontman zou beweerd hebben moslims de aanslag op de Bataclan op straat aan het vieren waren. Deze uitspraak schoot bij velen in het verkeerde keelgat. Reden voor de twee Franse festivals om hun optreden te annuleren.

Reactie Lowlands

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg geeft in gesprek met 3voor12 aan dat hij het idee heeft dat Hughes uit zijn tent is gelokt. Hij meent dat rechtse invalshoek van de website de journalistieke keuzes wellicht heeft beïnvloed. Hiermee legt Van Eerdenburg deels de schuld bij de interviewer: ‘Je ziet dat die man hele akelige dingen heeft meegemaakt en dat hij daar vol van zit. Ik heb het gevoel dat hij er door die site ingeluisd is.’ De uitspraken van Jesse Hughes hebben dan ook voorlopig nog geen gevolgen voor het optreden van de Eagles of Death Metal in Biddinghuizen.

Lowlands 2016

Lowlands 2016 vindt plaats op 19, 20 en 21 augustus op het evenemententerrein van Walibi in Biddinghuizen. Naast de vele muzikale acts komen ook toneel, film en literatuur aan bod op het festival. Een ticket kost 175 euro exclusief servicekosten en is te koop via de site van Lowlands. Lees in ons festivalrapport onze Lowlands 2015 ervaringen.

 

 

Lowlands Logo

Lowlands 2022

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 19-21 augustus 2022
Line-up
Arctic Monkeys
The Opposites
Stromae
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.