Graspop 2019 kondigt Rob Zombie, Stone Temple Pilots en meer aan

1149

Goed nieuws voor de liefhebbers van harde gitaren. Graspop 2019 maakt vandaag bekend dat volgend jaar niemand minder dan Rob Zombie en Stone Temple Pilots aanwezig zijn op het Belgische metalfestival. 

Naast de bovengenoemde acts voegen zich ook nog bands als Eagles Of Death Metal, Ministry en Living Colour zich bij de line-up, die toch al zo indrukwekkend was. Eerder werden namelijk grootheden als Within Temptation, Slipknot, Kiss, Sabaton en Slayer aangekondigd door de organisatie. In de onderstaande Facebookpost vind je alle nieuwe namen:

Rob Zombie

Rob Zombie is de artiestennaam van Robert Bartleh Cummings. Sinds 1986 is de Amerikaan actief in de muziekwereld: in dat jaar richtte hij de band White Zombie op. In 1996 ging de zanger solo verder. Vanaf dat moment heeft Rob Zombie zeven studioalbums uitgebracht. Het meest recente The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser stamt uit 2016. Duistere hits als ‘Dragula’, ‘Living Dead Girl’ en ‘Superbeast’ zijn fraaie producten van deze periode. Voor Rob Zombie staan er inmiddels drie Europese festivals op de kalender: Nova Rock, Knotfest en Graspop.

Graspop 2019

Graspop 2018
Photo: Graspop Press

Graspop Metal Meeting 2019 vindt plaats van 21 t/m 23 juni in Dessel, België. Met de bevestigingen van onder andere KissWithin TemptationSlipknotSabatonSlayer en nu dus ook Rob Zombie en Stone Temple Pilots is een aanzienlijk deel van de line-up bekend. Voor een dagticket betaal je € 99,- en voor een weekendticket € 199,-. Alleen dit laatste ticket geeft je het recht om de pre-party op donderdag 20 juni te bezoeken, met onder meer een Pantera-set van Philp H. Anselmo en Sonata Arctica. Voor de kaartverkoop en voor meer informatie over het festival kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Het Belgische festival weet ieder jaar een line-up te presenteren met de grootste namen uit de hardrock- en metalscene. Zo stonden vorig jaar Guns N’ Roses, Iron Maiden, Volbeat en Ozzy Osbourne op het affiche, waarmee het festival kon rekenen op een extreem hoog rapportcijfer in het festivalrapport.

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.