Nieuwsoverzicht 06-12: Rob Zombie, The Good, The Bad & The Queen, De Staat en meer

Graspop 2018 - Volbeat
Photo: Graspop Press

De bevestigingen in de festivalwereld vliegen je om de oren. Daarom brengen we je in het nieuwsoverzicht iedere dag op de hoogte van het laatste nieuws. Vandaag lees je onder meer over de aanvulling van het Graspop affiche, met onder andere Rob Zombie en Stone Temple Pilots; de eerste Nederlandse festivalshow van De Staat; het eerste festivaloptreden van The Good, The Bad & The Queen en de eerste festivalshows voor Rag’N’Bone Man.

Graspop 2019 presenteert Rob Zombie, Stone Temple Pilots en meer

Graspop 2019 kleurt het affiche verder in. Niemand minder dan Rob Zombie, Eagles Of Death Metal en Ministry zijn volgend jaar in het Belgische Dessel te vinden. Eerder werden ook al grootheden als Slipknot, Slayer en Kiss bekend gemaakt. Het is voor Rob Zombie niet de eerste festival aankondiging voor 2019. Zo staat de band rondom zanger Robert Bartleh Cummings ook op Nova RockKnotfest en dus Graspop.

Meer weten over alle bevestigingen? Lees dan hier verder.

Eerste festivalshow voor The Good, The Bad & The Queen

By Rama from Wikimedia Commons

De eerste festivalshow voor The Good, The Bad & The Queen is een feit. De band rond Damon Albarn is in juni te zien op Heartland. Het Deense festival overlapt grotendeels met Best Kept Secret 2019, dat zorgt voor mogelijkheden voor de line-up. Het kan zomaar dat de heren na Heartland een bezoekje brengen aan Hilvarenbeek.

Lees hier meer over de eerste festivalshow voor The Good, The Bad & The Queen.

Sharon Van Etten naar NOS Alive 2019

Photo: Jose Fernandes

Na een tour langs Amerika en Europe komt Sharon Van Etten op 11 juli naar NOS Alive 2019. De zangeres zal naast Bon Iver, The Cure, Tash Sultana en Pip Blom te zien zijn op het Portugese festival. Voor de Amerikaanse singer-songwriter is NOS Alive de eerste Europese festivalshow voor 2019. Met deze aankondiging is de kans dat de zangeres nog eerst een stop langs Down the Rabbit Hole inlast reëel. Het Nederlandse festival wordt slechts een week eerder gehouden.

Dauwpop 2019 verwelkomt De Staat, Kaiser Chiefs en meer

De Staat - Lowlands 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Veel nieuwe acts voor Dauwpop 2019. Onder meer De Staat, Kaiser Chiefs en Ronnie Flex & Deuxprience komen  Nothing But Thieves gezelschap bieden. In totaal zijn er vandaag veertien namen bij gekomen voor het festival in Hellendoorn.

Lees hier meer over de nieuwkomers van Dauwpop 2019.

The Chemical Brothers en meer naar Deichbrand 2019

Nieuwe namen voor Deichbrand 2019. Onder meer The Chemical Brothers, Frank Carter & The Rattlesnakes, Deaf Havan, Counterfeit en Superschande zijn komende editie te zien op de Duitse bodem. De bovenstaande namen voegen zich bij acts als Thirty Seconds To Mars, Two Door Cinema Club en De Staat toe op het affiche. Het Duitse festival vindt plaats tussen festivals als Rock WerchterLowlands en Pukkelpop. De kans is dus groot dat we veel van deze acts terug gaan zien op een of meer van deze festivals.

Rag’n’Bone Man maakt eerste festivals bekend

Rag'n'Bone Man
Foto: Saskia Bosch (Pinkpop 2017)

Ook Rag’n’Bone Man gaat in 2019 op tournee. De Britse singer-songwriter is aangekondigd door Colours of Ostrava en Strandon Calling Festival. De shows vinden in juli plaats, waardoor er voldoende ruimte is voor een komst naar festivals in Nederland en België. Afgelopen jaar stond de singer-songwriter al op Lowlands.

Voor meer informatie over de eerste festivaloptredens van Rag’n’Bone Man kun je hier terecht.