Advertisement

Extra politie en metaaldetectors op evenementen Werchter-terrein

Rock Werchter 2015
Foto: Joris Bulckens

De organisatie van Rock Werchter zal een hoop veiligheidsmaatregelen treffen voor de aankomende festivals op het Werchter-terrein. Vandaag is er een statement verschenen met een overzicht van deze maatregelen.

De grootste evenementen die aankomende zomer op het Werchter-terrein plaats zullen vinden, staan al bijna voor de deur: aankomende maandag speelt AC/DC al op het terrein, gevolgd door Rock Werchter van 30 juni t/m 3 juli en TW Classic op 9 juli. Doordat het dreigingsniveau in België nog altijd op level 3 staat, is het niet vreemd dat er een hoop voorzorgsmaatregelen getroffen worden. Hoewel de organisatie laat weten dat het uit veiligheid niet mogelijk is om alle maatregelen openbaar te maken, krijgen bezoekers grotendeels te weten wat hen te wachten staat.

Metaaldetectors op alle festivals

Om te beginnen zal het aantal politie agenten en privé-bewakingsagenten op het terrein een stuk hoger liggen dan voorgaande jaren. Bij de ingang van het festivalterrein moeten bezoekers door een metaaldetector. Dit is overigens niet alleen het geval op het Werchter-terrein, ook op Graspop Metal Meeting, Dour Festival, Tomorrowland en Pukkelpop zullen metaaldetectors aanwezig zijn. De organisatie laat in het statement weten dat de festivals nauw samenwerken aan de veiligheid en dat dit in overleg gaat met overheden en lokale besturen.

Verder zijn gasflessen sinds dit jaar verboden op alle campings. Ook zullen er op de campings bewakingscamera’s aanwezig zijn. Het verbod op rugzakken en handtassen, waar eerder sprake van was, is van de baan. Bezoekers mogen deze gewoon meenemen maar moeten er wel rekening mee houden dat deze streng gecontroleerd zullen worden. Hier vind je een lijst items die niet mee mogen. Via de mail zullen kaarthouders de komende tijd op de hoogte gehouden worden.

 

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen