Glastonbury: kom niet met de auto

Glastonbury
Foto: Kris WIlliams

Door het slechte weer van de afgelopen weken is het een blubberige chaos rond het terrein van Glastonbury. Het verkeer staat muurvast, waardoor de organisatie bezoekers die met de auto komen vraagt om nog niet te komen.

Sommige festivalgangers hebben de hele nacht in de file gestaan. Bezoekers die met het openbaar vervoer komen hebben ook te maken met een langere reistijd, maar kunnen volgens de organisatie gewoon vertrekken. Wel moet iedereen voorbereid zijn op een grote modderpoel die het terrein moet voorstellen. Het blijft het hele weekend slecht weer. Zaterdag, wanneer Adele optreedt, wordt waarschijnlijk de natste dag.

Altijd op de hoogte zijn van de actuele weersituatie in Glastonbury? Dat kan! Bekijk de BBC webcam, die speciaal bedoeld is om de opbouw van het festival op de voet te kunnen volgen. Meegenieten van de concerten kan trouwens ook, via deze livestream. 

Glastonbury 2016

Glastonbury 2016 vindt plaats van 22 tot 26 juni. Het is een van de grootste festivals van Europa, met 175.00 bezoekers, honderden artiesten en meer dan 50 podia. Muse, Adele en Coldplay zijn de headliners van dit jaar. Enkele weken geleden maakte het festival het affiche compleet. Wie er nog bij wil zijn, vangt bot: tickets waren binnen een half uur uitverkocht.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.