Glastonbury 2016: dit weekend op de livestream en later op CD

Glastonbury
Foto: Russel McGovern

Het is weer tijd voor een van ’s werelds grootste festivals: Glastonbury 2016. Heb je (net als bijna iedereen) geen kaartje? Niet getreurd, ook thuis kun je het hele festival live volgen. Daarnaast komt er voor het eerst een live CD uit waarmee je alles terug kan luisteren.

De livestream

Natuurlijk is Glastonbury ook dit jaar te volgen via de welbekende livestream. Dit weekend kun je bij alle grote namen van dit moment live meekijken.

Zo kun je jezelf vrijdag alvast opwarmen voor Muse op Lowlands. Daar blijft het gelukkig niet bij. Ook andere Lowlands 2016-act als Foals, Disclosure en Sigur Ros zijn aanstaande vrijdag te bewonderen vanaf de livestream. Op zaterdag is er opnieuw een heleboel moois te zien op de livestream. Adele staat voor het eerst als headliner op een festival en 2016-must see’s Tame Impala en The Last Shadow Puppets komen voorbij. Dan de zondag: onder meer Coldplay, LCD Soundsystem en Best Kept Secret-headliner Beck staan op de planning.

Op de website van de BBC vind je alle acts die worden uitgezonden en later terug te kijken zijn. Let op: alle tijden worden weergegeven volgens de Engelse tijdszone, voor de Nederlandse tijden tel je er een uur bij op.

Televisie

Glastonbury 2016 is ook te volgen televisie. Op BBC Two is het gehele festival te volgen. De tijden van deze uitzendingen vind je op de website van de BBC. Ook zijn er het gehele weekend uitzendingen op BBC Four. Op deze zenders kun je net als op de livestreams naar de optredens van artiesten kijken. Het uitzendschema is alsvolgt:

[one_third]
Vrijdag 24 juni
20:00 James
21:00 ZZ Top en The Lumineers
22:00 Foals
23:00 Underworld

[/one_third]

[one_third]
Zaterdag 25 juni
20:00 Squeeze en Madness
21:00 Baaba Maal en Mbongwana Star
23:30 New Order en Philip Glass’ Heroes Symphony

[/one_third]

[one_third_last]
Zondag 26 juni
21:00 Gregory Porter en Ellie Goulding
22:00 PJ Harvey
23:00 Earth, Wind & Fire

[/one_third_last]

Ook is het festival te volgen via de radio. De uitzendtijden zijn te vinden op de BBC-website.

Oxfam Presents: Stand As One – Live at Glastonbury 2016

Voor het eerst dit jaar wordt er een live CD gemaakt op Glastonbury. Met de live-CD steunt het festival het werk dat Oxfam wereldwijd doet om vluchtelingen te steunen. ”We maken deze speciale live-CD van Glastonbury, omdat de schaal van de vluchtelingencrisis zo groot is dat we simpelweg iets moesten doen”, laat festivaldirecteur Emily Eavis weten. Ook Coldplay legt uit waarom de band het project van Oxfam en Glastonbury steunt:

“Right now there are more refugees in the world than at any other time in recent history. They could be us and we could be them. The good news is: we can all help.”

Op de CD zijn naast Coldplay onder meer optredens van Muse, Foals en The Last Shadow Puppets te vinden. Wil je Oxfam, Glastonbury en de artiesten steunen door deze live-CD te kopen, dan kun je de dvd bestellen via de website van het festival. Het album zal vanaf 11 juli beschikbaar zijn.

Glastonbury 2016

Glastonbury 2016 vindt plaats van 22 tot 26 juni. Muse, Adele en Coldplay zijn de headliners. Enkele dagen geleden maakte het festival de affiche compleet. Wie er nog bij wil zijn, vangt bot: tickets waren op een half uur uitverkocht.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.