Depeche Mode kondigt shows op Bilbao BBK 2017 en NOS Alive 2017 aan

0 Dagen, 0 uren, 0 minuten en 0 seconden, de countdown is afgelopen! En met het einde van de countdown kondigt Depeche Mode een nieuw album en de ‘Global Spirit tour’ aan. Die tournee komt onder meer door Nederland en België.

De tour van Depeche Mode brengt de band naar onder meer de Ziggo Dome in Amsterdam op 7 mei en Sportpaleis in Antwerpen op 9 mei. Ook doet het festival buitenlandse festivals als Bilbao BBK en NOS Alive aan Het volledige tourschema van de Engelsen vind je op de website. De kaartverkoop begint deze week. Wellicht worden er meer festivals aangekondigd, daar kan de band in dit stadium nog niets over zeggen.

Door de countdown zaten fans al meer dan een week op te wachten op wat het nieuws dan zou zijn. Volgens een Frans tijdschrift zou er een aankondiging van een tournee en een nieuw album komen. En dat blijkt te kloppen! Het nieuwe album van Depeche Mode gaat Spirit heten en komt in de lente van 2017 uit.

Depeche Mode

https://www.youtube.com/watch?v=4bJE-5fguXM

De band rondom frontman Dave Gahan staat bekend als één van de grootste elektronicabands ooit. De groep bracht ondertussen al 13 studioalbums uit, waarvan Violator waarschijnlijk de meest bekende is. Violator enMusic for the Masses staan bekend als klassiekers in het genre. Depeche Mode scoorde hits met ‘Just Can’t Get Enough’, ‘Enjoy the Silence’ en ‘Personal Jesus’. Het laatste album van het trio Delta Machine stamt uit 2013. Daarmee kwam de band onder mee langs Rock Werchter en NOS Alive (destijds Optimus Alive). Kun je nu al niet wachten op het nieuwe werk en de tournee van de Engelsen? Hierboven vind je het concert dat de band gaf op NOS Alive.