Advertisement

Jamie Smith: ‘The xx komt naar Nederland’

The XX 2016

Alsof de aankondiging van het nieuwe album nog niet genoeg was, heeft The xx nog meer nieuws! In een telefonisch interview met Roosmarijn Reijmer in 3voor12, geeft Jamie xx aan dat ook Nederland wordt getrakteerd op een optreden van de band.

Gisteren verklapte Oliver Slim al bij Studio Brussel dat onze zuiderburen zich mogen verheugen op een optreden in België. Na België, mag nu ook Nederland zich gaan opmaken voor de terugkeer van The xx op het podium.

The xx op festivals?

Momenteel tourt de band kort door Oost-Europa. Voor 2017 staan de eerste festivals al in de agenda’s geschreven: in het voorjaar staat The xx geboekt op Estereo Picnic en de drie Zuid-Amerikaanse edities van Lollapalooza. De groep schitterde een aantal jaar geleden al op o.a. Rock Werchter, Lowlands en Pukkelpop. Is dit een voorbode voor aankomende festivalzomer? Lees meer over mogelijke headliners voor 2017 in ons geruchtenoverzicht!

Nieuw album I See You

nieu

Het artwork van I See You

Eindelijk worden de geruchten bevestigd: er komt een derde plaat van The xx. Het nieuwe album van de Britten heet I See You en komt op 17 januari 2017 uit. Op Spotify is inmiddels de eerste single ‘On Hold’ te beluisteren. Het was lang stil rond de Britse electronicagroep. Het tweede album, Coexist, stamt alweer uit 2012. Het was de opvolger van het goed ontvangen debuutalbum xx uit 2009. De band is sindsdien uitgegroeid tot headliner op de grootste festivals.