#002: Primavera Sound in Spanje, een zonovergoten festivalvakantie voor de muzikale fijnproever

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Het zijn festivals die opvallen vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of de schitterende locatie. Iedere week voegen we er één toe en deze keer is het de beurt aan Primavera Sound. 

Primavera Sound in het kort

  • Barcelona, Spanje
  • 31 mei – 4 juni 2017
  • Specialiteit: de line-up
  • (alternatieve) rock, indie, pop, underground, electro, dance, metal
  • 2017: The xx, Arcade Fire, Slayer, Bon Iver, Frank Ocean, Run The Jewels, Van Morrison en meer
  • Festivalticket weekend: €215,- (uitverkocht)
  • Vliegtuig (vanaf €155,-) of trein (vanaf €206,- met interrail).
  • Combiticket festival en reis (excl. verblijf): €370,-

[mks_dropcap style=”letter” size=”52″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#ef4644″]P[/mks_dropcap]rimavera Sound is een festival voor fijnproevers en uniek in zijn soort. Door de indrukwekkende en exclusieve line-up trekt het festival mensen van over de hele wereld, waardoor relatief kleine acts ineens voor duizenden mensen staan te spelen. Primavera won met haar brede programmering een aantal (Zuid-Europese) awards en werd genomineerd voor de NME Award voor ‘Best Festival’. Onder de aangename Spaanse zon ben je dus verzekerd van een onvergetelijke vakantie.

99 days to go until #PrimaveraSound 2017. _ ? Eric Pàmies

Een bericht gedeeld door Primavera Sound (@primavera_sound) op

Het programma

Primavera Sound 2017

Afgelopen jaar stonden onder andere Radiohead, Tame Impala, The Last Shadow Puppets en Sigur Ros op het rijk gevulde affiche. Maar nog mooier dan de grote headliners is toch wel de ontdekkingstocht die plaats kan vinden in Barcelona. Het is volop nieuwe bandjes kijken in de Spaanse zon. En wat te denken van de exclusieve shows die deze ‘moeder der indie-festivals’ ieder jaar in de wacht sleept? Primavera won afgelopen jaar niet voor niets de Festileaks Festival Awards in de categorie line-up! Bands die dit jaar op de kade van Barcelona zullen spelen zijn onder andere Bon Iver, Arcade Fire en The xx.

Het terrein

#primaverasound2016 crowd starting to wait for #Radiohead it was 5pm and the concert started at 10pm…

Een bericht gedeeld door nablayor (@nablayor) op


Wat in 2001 begon als een knus feestje met krap 8.000 bezoekers, is in 15 jaar tijd uitgegroeid tot een enorm festival met 190.000 betalende feestgangers. Het terrein is dan ook van een behoorlijk formaat. Het festival bevindt zich net onder de haven van Barcelona en het terrein is daarom een grote grauwe plak beton. Op wat letters bij de ingang na is er praktisch niets gedaan aan de aankleding van het festival. Is dat erg? Ach, dit festival draait om de muziek, dus geen kunstwerken of gekke aankleding is soms ook wel fijn. Met maar liefst tien verschillende stages wordt er altijd wel ergens tamtam gemaakt en hoef je je dus geen moment te vervelen. Er is geen camping aanwezig, dus je verblijf in Barcelona zal je zelf moeten verzorgen. Gelukkig is dat geen straf in het prachtige Barça.

De locatie

Afbeeldingsresultaat voor Primavera sound birds eye view

Primavera Sound vindt plaats in Barcelona, de bruisende hoofdstad van de Spaanse provincie Catalonië. Gezien de locatie is het bijna altijd stralend weer, dus de zomerkleren kunnen zonder twijfel worden ingepakt. Het historische centrum van Barcelona is met het openbaar vervoer makkelijk te bereiken vanaf het festivalterrein. Heb je even genoeg van al het feestgedruis? Dan is het dan ook zeker de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen bij alle bekende bezienswaardigheden en winkelcentra die de stad te bieden heeft.

Gezien de afstand is een reis met het vliegtuig het meest comfortabel en verrassend genoeg ook het goedkoopste. Als je een aantal maanden van tevoren boekt, ben je al vanaf €155,- in Barcelona. Is Primavera Sound onderdeel van jouw droom-roadtrip? Boek dan een Interrail treinticket, waarmee je voor €208,- door heel Europa kunt reizen.

De aftermovie

De Festival Bucketlist

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe die opvalt vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of het goede verhaal. Heb je ook een goede toevoeging aan de Bucketlist? Plaats dan een comment onder dit bericht!
[mks_button size=”large” title=”Naar de Festival Bucketlist” style=”squared” url=”http://festileaks.com/festival-bucketlist/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]
Primavera Sound Logo

Primavera Sound 2023

Locatie
Spanje
Barcelona, Spanje
Datum 31 mei - 4 juni 2023
Line-up
Halsey
Pet Shop Boys
Calvin Harris
Tickets Kopen