Primavera Sound London 2020 afgelast

Photo: Joris Bakker / Festileaks

Het zou de nieuwste aanwinst van Primavera Sound festivals moeten worden. Toch is de Londonse editie, die voor het eerst in 2020 plaats had moeten vinden, helaas afgelast door de organisatie.

Volgens de organisatie is de timing de grootste reden dat het festival is afgelast. Het aanvragen van de vergunningen kan maanden duren. Waardoor er weinig tijd over blijft om het festival “Primavera Sound waardig” te maken. Er wordt aangegeven dat het festival door zou kunnen gaan, maar het beter is om te wachten tot 2021 om een perfect festival neer te zetten. Met de afzegging van de editie in London blijft de vijfde locatie van het festival nog onbekend.

Primavera Sound

Photo: Joris Bakker / Festileaks

Primavera Sound werd voor het eerst gehouden in 2001 en vindt elk jaar plaats in Barcelona. De editie van 2019 vond plaats van 30 mei tot en met 1 juni. Ieder jaar tovert het festival weer een gigantische line-up tevoorschijn. Dit jaar stonden onder meer Tame Impala, Solange en Miley Cyrus op het programma. Meer informatie vind je op de website van het festival. Snuif ook nog wat van de sfeer van de vorige editie mee in onze fotoreportage van 2019. Volgend jaar vindt het Spaanse festival opnieuw begin juni plaats; met Pavement is de eerste naam inmiddels bekend.

Primavera Sound Logo

Primavera Sound 2023

Locatie
Spanje
Barcelona, Spanje
Datum 31 mei - 4 juni 2023
Line-up
Halsey
Pet Shop Boys
Calvin Harris
Tickets Kopen