Liam Gallagher, Sum41 en vele anderen naar Rock Am Ring 2017

Groot nieuws uit Duitsland! De organisatie van Rock Am Ring heeft vandaag weer een lading namen bekendgemaakt. Onder andere Liam Gallagher en Sum41 staan tijdens het Pinkpop-weekend op Rock Am Ring 2017.

Ook acts als Jake Bugg, Simple Plan en Crystal Fighters mogen zich toevoegen aan de line-up. Headliners voor het festival zijn Rammstein, System Of A Down en Die Toten Hosen. Zij werden eerder bekendgemaakt met nog vele andere namen.

Wellicht kunnen we deze namen verwachten op Pinkpop. Het Duitse Rock Am Ring vindt namelijk plaats in hetzelfde weekend als Pinkpop. Welke namen zie jij graag terug op Pinkpop?

Liam Gallagher
Foto door Kmeron via Flickr (CC)

Liam Gallagher kreeg wereldfaam toen hij met zijn broer Noel het frontmanschap van Oasis vervulde. Tijdens de Britpop-beweging van de jaren negentig groeide de band uit tot één van de grootste die de aarde ooit gekend had. De eerste twee albums worden door vele gezien als een van de beste albums ooit gemaakt. De band word in het hele bestaan getergd door ruzies tussen de broers en in 2009 is het genoeg: Noel Gallagher stapt uit Oasis. De band is klaar. De ene broer gaan door met zijn High Flying Birds en Liam start zijn nieuwe band Beady Eye. Na twee albums wordt ook daar in 2014 een punt achtergezet.

Liam staat deze zomer op meer festivals. Naast Rock Am Ring zal hij ook spelen op Les Ardentes, Exit Festival en meer. Ook al legt Liam de focus op solowerk, hij heeft aangegeven ook nummers van Oasis te gaan spelen tijdens zijn shows.

Rock Am Ring 2017
Foto: Don Crusio/Festileaks

Rock Am Ring keert dit jaar terug naar het oude vertrouwde Nürnburgring. Het festival vindt plaats van 2 tot en met 4 juni. Tickets zijn inmiddels verkrijgbaar. Er zijn geen dagtickets te koop.Voor een combiticket inclusief camping betaal je €185,-. Voor meer informatie, check de website.

In 2016 had het festival te maken met ernstig noodweer. Op de eerste dag trokken er hevige onweersbuien over het festivalterrein en sloeg de bliksem in. Er vielen 71 gewonden. Het festival werd uiteindelijk afgelast en optredens van Black Sabbath, Bring Me The Horizon en Biffy Clyro konden geen doorgang vinden.