In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Het zijn festivals die opvallen vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of de schitterende locatie. Iedere week voegen we er één toe en deze keer is het de beurt aan Pinkpop.

Pinkpop in het kort

  • Landgraaf, Nederland
  • 3 juni – 5 juni 2017
  • Specialiteit: de diversiteit
  • rock, pop, indie, electro, dance, metal
  • 2017: Justin Bieber, Martin Garrix, Green Day, System Of A Down, Kings Of Leon en meer
  • Festivalticket weekend: € 195,- (verkoop start op zaterdag 11 maart 2017)
  • Trein (20% korting met Pinkpop-retour) of auto (parkeertarieven volgen binnenkort)
  • Combinatie festival en verblijf op de camping: € 195,-
Pinkpop vindt traditiegetrouw plaats tijdens (of rond) het Pinksterweekend, waar het festival haar naam aan te danken heeft. Met de eerste editie in 1970, staat de titel ‘langst onafgebroken popfestival’ op de naam van het feest in Landgraaf. Sinds het startschot kent Pinkpop onwijs veel historische momenten en heeft de organisatie flink wat ervaring onder riem. Met deze ervaring is het doel iedereen op de weide tegemoet te komen. Met een zeer diverse line-up is er jaarlijks voor ieder wat wils.

Pink Pop 2016 Mit Rammstein #pinkpopfestival #landgraaf

Een bericht gedeeld door Marcel Stefan (@ofdener_dekozauber) op

Het programma

Door de jaren heen heeft Pinkpop ’s werelds grootste artiesten mogen verwelkomen. Onder andere Paul McCartney, The Rolling Stones, Arctic Monkeys, Oasis en de Foo Fighters hebben in Landgraaf op de planken gestaan. Ook met deze namen op maat, streeft de organisatie er jaarlijks naar een zo breed mogelijk publiek aan te spreken, met acts uit verschillende genres.

Het Pinkpop-moment waar we jaarlijks weer op wachten staat voor morgen, 8 maart, op de planning: de Pinkpop-persconferentie in Paradiso. We weten al dat Justin Bieber, Green Day en Kings Of Leon het festival headlinen, maar hiermee is slechts een klein deel van de line-up bekend. Tijdens de persconferentie wordt niet alleen het affiche ingekleurd met een zee aan namen, maar ook belangrijke zaken als de munt- en bierprijs worden besproken. Op je gemak meegenieten? Ons liveblog check je hier!

Het terrein

#pinkpop #pp16 #pinkpopfestival #landgraaf

Een bericht gedeeld door Mariska (@mariskareinartz) op

Door de sneltreinvaart waarmee het festival door haar tienerjaren heen ging, werd in 1988 besloten van thuisbasis te switchen. Dit betekent dat Landgraaf dit jaar dertig kaarsjes mag uitblazen als Pinkpop-host. Het grasland ontving in 2016 dagelijks 68.000 bezoekers, wat flink optelt bij de ruim anderhalf miljoen bezoekers die het Pinkpop-terrein sinds geboorte heeft mogen verwelkomen. De naam Megaland doet zijn naam met recht eer aan.

De aankleding is de door de edities heen verbeterd, maar kan nog niet gelabeld worden als creatief. Daartegenover staat wel dat Pinkpop er in 2016 vandoor ging met de Festileaks Festival Award voor het beste eten en drinken. Eettentjes krijgen meer aandacht en de kalm-aan-laan is royaal voorzien van zitzakken en rustplekjes. Uitgerust en bijgetankt? Dan is het gemakkelijk vertoeven bij de vier podia die op het terrein te vinden zijn. Naast de maar al te bekende mainstage zien we ook de 3FM Stage en de Brand Bier Stage. Als nieuwste toevoeging is ook de Garden of Love sinds 2014 in het rijtje te vinden. Opkomende artiesten met potentie krijgen hier de kans om zichzelf op de kaart te zetten.

De locatie

Pinkpop speelt zich af in Landgraaf, Zuid-Limburg. Reis een stukje zuidelijker en je bent in België. In tegenstelling tot de omliggende gemeenten, heeft Landgraaf haar uitstraling van de voormalige mijnbouw nooit opgegeven. Voor wie de oud-industriële uitstraling, natuurgebieden en monumenten nog op het lijstje heeft staan is Landgraaf en omgeving dus zeker een bezoekje waard. Onder het motto ‘voor ieder wat wils’ is op dertig minuten reizen de Limburgse hoofdstad Maastricht te vinden.

Pinkpop is gemakkelijk te bereiken met de auto. De tarieven voor parkeertickets zijn niet nog bekend, maar liggen naar verwachting rond de € 25,-. Voor wie de festivalfile wil vermijden, is het OV wellicht de oplossing. Met de beruchte Pinkpop-retour ontvang je 20% korting op je reis. De poorten van het festival staan het gehele weekend voor je open voor € 195,-, waarbij campingverblijf is inbegrepen.

De aftermovie

De Festival Bucketlist
In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe die opvalt vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of het goede verhaal. Heb je ook een goede toevoeging aan de Bucketlist? Plaats dan een comment onder dit bericht!

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.