Pinkpop 2016 wint Festival Award voor beste eten en drinken

We schreven afgelopen zomer weer Festivalrapporten van tientallen festivals kriskras door Europa. Op ieder festival vroegen we 100 festivalgangers een cijfer te geven over hun festivalbeleving. Deze week presenteren we de eindresultaten. Dit waren de 5 festivals met het beste eten en drinken in 2016. Wie gaat er naar huis met de Festival Award?

De Festileaks Festival Awards zijn de publieksprijzen binnen de festivalindustrie. In totaal gaven deze zomer 2.500 festivalgangers hun cijfers op 10 vaste categorieën binnen de rubriek ‘Festivalrapport‘. Dit is de top 5 binnen de categorie ‘Eten en drinken’. Check hier alle festivals die meededen.

5. [NL] Lowlands (Score: 8,41)
Foto: Debbie Spaan/Festileaks

Net als vorig jaar vergaart Lowlands ook in 2016 een plekje in onze top 5 van festivals met het beste eten en drinken. Het festival blinkt opnieuw uit in aanbod. Of je nou een speciaal biertje of een 100% biologisch sapje zoekt, op Lowlands vond je het deze zomer allemaal. Vegetariërs hoefden ook zeker niet te festivallen op een lege maag. Het festival in Biddinghuizen oogstte vele complimenten voor het vega-aanbod. Op het festival was een speciale hoek vlakbij het hoofdpodium ingericht waar je talloze vega-gerechten kon krijgen. Keep up the good work!

[mks_button size=”large” title=”Naar het Lowlands-rapport!” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2016/08/festivalrapport-zelfs-regen-feest-stoppen-op-lowlands-2016/” target=”_blank” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

4. [NL] Zwarte Cross (Score: 8,44)
Zwarte Cross
Foto: Kamiel Scholten / Zwarte Cross

‘Wat de boer niet kent, is hier volop verkrijgbaar’. En zo was het maar net, want Tante Rikie zorgde goed voor haar gasten. Bij de Zwarte Cross denk je misschien aan een weekend lang modder, bier en worst, maar niets is minder waar. Met het aanbod van eten en drinken kon Lichtenvoorde zich dit jaar wederom meten met de absolute Europese festivaltop. Zin in oesters, milkshakes of een pizzaburger? De Zwarte Cross had het gewoon in huis. Met een prijs van €2,30,- per munt viel er niets te klagen. Ook verdient het introduceren van de ‘Kaasfondue-proef’ een eervolle vermelding.

[mks_button size=”large” title=”Naar het Zwarte Cross-rapport!” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2016/07/festivalrapport-zwarte-cross-2016/” target=”_blank” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

3. [NL] Down The Rabbit Hole (Score: 8,51)
Down The Rabbit Hole
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Ondanks het feit dat Down The Rabbit Hole dit jaar pas haar derde editie beleefde, doet het festival nu al mee met de allergrootsten. De keuze was dit jaar zelfs nog groter dan de editie van 2015. Op het festival verkocht men alles. Van een Dutch Weed Burger tot een culinaire tosti, hier kon je het eten. Had je geen zin in culinaire hoogstandjes, dan ging je gewoon voor een Engels ontbijt met spek. Naast al dit krachtvoer had de liefhebber van biologische sapjes, speciaalbier of exotische cocktails ook niets te klagen op Down The Rabbit Hole 2016. Veel lof was er ook voor de campingwinkel, die bezoekers een hoop tripjes naar de supermarkt bespaarde.

[mks_button size=”large” title=”Naar het DTRH-rapport!” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2016/06/festivalrapport-down-the-rabbit-hole-2016-beleeft-een-grandioze-3e-editie/” target=”_blank” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

2. [NL] Best Kept Secret (Score: 8,55)
Best Kept Secret
Foto: Kamiel Scholten Fotografie/Festileaks

Best Kept Secret kwam dit jaar niet met één, maar twee line-ups. De eerste bestond uit artiesten, de tweede uit cateraars. Festivaldirecteur Robert Swarts maakte eerder in een interview met Festileaks al bekend dat Best Kept Secret 2016 nóg meer zou gaan investeren in het voedselaanbod. Nieuwe concepten waren longtable dinners en self-service barbecues. Alsof dat nog niet genoeg was waren er ook ‘limited editions’ unieke gerechten die in beperkte hoeveelheid beschikbaar waren. Het bleek een groot succes. Ondertussen blijft onze vraag van vorig jaar staan: Best Kept Secret, hoe zit het met het openen van jullie eigen restaurant?

[mks_button size=”large” title=”Naar het BKS-rapport!” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2016/06/festivalrapport-best-kept-secret-2016/” target=”_blank” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

1. [NL] Pinkpop (Score: 8,6)
Foto: Bart Heemskerk
Foto: Bart Heemskerk

De absolute winnaar in de categorie ‘Eten en drinken’ is Pinkpop 2016. De tijd dat Pinkpop alleen ‘een biertje en een frietje’ was, is lang voorbij. Tien jaar geleden was het het eerste festival dat foodtrucks introduceerde en inmiddels is de daar omheen ontstaande Kalm Aan Laan onmisbaar. Hier kun je pas écht lekker eten. Van een frozen banana tot bitterbal en van kaasfondue tot, jawel, jonge kokosnoot. Bovendien was het vegetarische en vegan aanbod nog nooit zo overweldigend als in 2016. Waar je ook van op aan kon was een goedgevuld biertje van 25 centiliter voor €2,50. Daarnaast was de toevoeging van het Brand Bijzondere Bierenterras een absoluut pluspunt. Met dit totaalaanbod laat het vele festivals achter zich.

[mks_button size=”large” title=”Naar het Pinkpop-rapport!” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2016/06/festivalrapport-pinkpop-2016/” target=”_blank” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

De volledige uitslag

 

[mks_col]

[mks_one_third]

1. Pinkpop, NL (8,6)
2. Best Kept Secret, NL (8,55)
3. Down The Rabbit Hole, NL (8,51)
4. Zwarte Cross, NL (8,44)
5. Lowlands, NL (8,41)
6. Sziget, HU (8,04)
7. Dauwpop, NL (8,01)
8. Woo Hah!, NL (7,9) [/mks_one_third]

[mks_one_third]

9. Graspop, NL (7,8)
10. Rock Werchter, BE (7,66)
11. Groezrock, BE (7,61)
12. Paaspop, NL (7,5)
13. Melt, DE (7,44)
14. Lollapalooza Berlin, DE (7,42)
15. Primavera Sound, ES (7,3)
16. Pukkelpop, BE (7,2)

[/mks_one_third]

[mks_one_third]

17. We Are Eletric, NL (7,1)
18. WTWTA, NL (7,0)
19. Benicassim, ES (6,94)
20. Appelpop, NL (6,93)
21. TW Classic, BE (6,84)
22. Bospop, NL (6,82)
23. Rock Am Ring, DE (6,81)
24. Rock En Seine, FR (6,4)
25. Pitch, NL (6.1)

[/mks_one_third]

[/mks_col]

Festileaks Festival Awards

Iedere zomer is Festileaks te vinden op de grootste festivals van de Benelux en Europa. We doen verslag aan de hand van Festivalrapporten, waarin 100 festivalgangers hun mening presenteren over de festivalbeleving. We recenseren eens niet de acts, maar juist al die andere punten die een festival succesvol maken. Deze week maken we de balans op en delen we de prijzen uit. Elke categorie heeft een winnaar en elke winnaar verdient een heuse Festileaks Festival Award. Morgen maken de winnaar in de categorie ‘Bereikbaarheid’ bekend. Hou de website en onze Facebookpagina in de gaten voor nog meer winnaars!

[mks_button size=”medium” title=”Bekijk alle winnaars van de Festileaks Festival Awards” style=”squared” url=”http://festileaks.com/category/festileaks/festileaks-festival-awards/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2016

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 17-19 juni 2016
Line-up
Jamie xx
Editors
Beck
Jamie xx, Editors, Beck +90 meer
Tickets Niet meer beschikbaar.