Gorillaz naar Fuji Rock 2017

Weer een nieuw festival voor onze virtuele vrienden. Het Japanse Fuji Rock maakt vandaag de komst van Gorillaz bekend. Het is tot nu toe het derde festivaloptreden wat de band dit jaar gaat geven. 

Eerder maakte Gorillaz een eigen festival bekend, het Demon Dayz festival in Engeland, waar de band uiteraard de headliner is. Ook staat de act van Damon Albarn en Jamie Hewlett op Festival d’été de Quebec. Op Fuji Rock staan naast Gorillaz onder meer Queens of the Stone Age, Björk, Aphex Twin en Lorde op het programma.

Gorillaz

In 1998 creëerden Blur-frontman Damon Albarn en Engelse striptekenaar Jamie Hewlett de virtuele band Gorillaz. In 2000 brachten de fictionele karakters, genaamd 2-D, Noodle, Russel Hobbs en Murdoc Niccals, hun eerste ep uit. Na Tomorrow Comes Today, volgden vier succesvolle studioalbums, en de vijfde is onderweg.

Fuji Rock Festival 2017

Fuji Rock Festival is een Japans festival dat wordt gehouden in Naeba. Dit jaar vind het festival plaats van 28 tot 30 juli. De naam van het Japanse festival stamt van de eerst locatie: de Fujiberg. Afgelopen jaren kende het festival headliners als Muse, Red Hot Chili Peppers en Foo Fighters. Dit jaar sieren onder meer Queens Of The Stone Age en Gorillaz het affiche. Een kaartje voor het gehele festival heb je vanaf 39.800 Yen. Omgerekend is dit ongeveer €330,-. Een dagkaart voor het festival is verkrijgbaar vanaf 17.000 Yen, zo’n €140,-. Meer informatie vind je op de website van het festival.