Damon Albarn: ‘Nieuwe Gorillaz album is over twee weken klaar’

Er is veel aan de hand rondom Gorillaz. Inmiddels weten we met enige zekerheid dat het nieuwe album aanstaande is. In dit artikel vatten we eens even alles samen.

Update 8 oktober – Gisteren publiceerde Gorillaz “The Book of Russel” op hun social media. De laatste woorden van het verhaal: “The band was getting back together”. Bam! De komende dagen kijken we uit naar de dolle verhalen van de overige Gorillaz-leden: zanger 2-D en bassist Murdoc. Ook zij zullen in hun boek waarschijnlijk vertellen wat ze er met ze is gebeurd tussen de clips van “Rhinestone Eyes” en “DoYaThing”.

Er is ook nog leuk nieuws over het album. Een fan kwam Damon Albarn tegen, die hem wist te vertellen dat het album over twee weken klaar zou zijn. Krijgen we over twee weken de langverwachte releasedatum?

https://www.instagram.com/p/BLRHR5WDYVC/?taken-by=gorillaz

Update 3 oktober – Twee weken geleden hoorden we voor het eerst in jaren weer iets van Gorillaz. In een serie van social media-posts gaf de band een terugblik op zijn geschiedenis. Meteen werd er gespeculeerd over een nieuw album en tour. Op de website van Gorillaz werd een verborgen hint gevonden naar een eventuele tour. Hoewel de verwachte aankondiging voorlopig nog uitblijft zijn er vandaag weer nieuwe teasers verschenen. De woorden ‘The Book of Noodle’ verschenen meermaals op Instagram.

https://www.instagram.com/p/BLGwXjtDpTV/

Tourplannen

Er wordt al langer gespeculeerd over een nieuw album en bijhorende tour. Damon Albarn liet na de reünie van Blur in 2015 al weten dat er nieuw werk van Gorillaz zit aan te komen. Hoewel er dus waarschijnlijk een nieuwe tournee komt, liet de directeur van het Britse Bestival weten dat Gorillaz geen festivalshows zal doen in 2017.

Alles weten over de festivalgeruchten voor het seizoen van 2017? Check dan het geruchtenoverzicht via de onderstaande link.

[mks_button size=”medium” title=”Check het complete geruchtenoverzicht” style=”squared” url=”http://festileaks.com/2016/08/de-headliners-van-2017-alle-geruchten-op-een-rijtje/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]