Deze week was Jan Smeets te gast bij BNR Nieuwsradio. Tijdens de uitzending bracht ‘Mister Pinkpop’ ons op de hoogte over de huidige verkoopcijfers van de Pinkpoptickets. 

Zowel Pinkpopfanaten als leken voorspelden het: de zaterdag van Nederlands oudste festival zal in 2017 snel uitverkocht raken.  En inderdaad: het kostte nog geen 24 uur om die 30.000 kaarten kwijt te raken. Gelukkigen die een kaartje wisten te bemachtigen, krijgen op deze ‘Justin Bieber’-dag niet enkel ‘The Biebs’ in actie te zien. Ze kunnen namelijk ook genieten van namen zoals Martin Garrix, Kensington en Chef’Special.

Maar hoe zit het met de hoeveelheid verkochte tickets voor de overige dagen?

Dagkaarten

Tijdens de radio-uitzending van BNR meldde Smeets dat er in totaal nog 30.000 dagkaarten beschikbaar zijn voor de zondag en maandag tezamen. Dit betekent dat de dagkaarten voor komende editie nog maar net over de helft verkocht zijn. Geïnteresseerd in een dagje losgaan in Landgraaf? Op zondag 4 juni zie je voor € 95,- de punkrockhelden van Green Day en vullen onder meer Imagine Dragons, Sean Paul, Broederliefde en Sum41 het affiche aan. Toe aan een lichtelijk ‘zwaardere’ dag? Voor hetzelfde geld zie je op maandag Kings of Leon, Live, System Of A Down, Prophets of Rage, Biffy Clyro en nog vele anderen.

Weekendkaarten

De weekendkaarten gaan ten opzichte van de dagkaarten een stuk sneller over de toonbank. Van de combitickets zijn slechts nog zo’n 10.000 (van de in totaal ±35.000) exemplaren beschikbaar. Wie bovenstaand totaalplaatje graag live wil bewonderen deze zomer, haalt voor € 195,- een weekendkaart.

Pinkpop 2017

Major Lazer
Foto: Bart Heemskerk

Pinkpop 2017 vindt plaats op 3, 4 en 5 juni 2017. In het Pinksterweekend strijkt het oudste onafgebroken popfestival van Europa weer neer op Megaland in Landgraaf. Tickets en overige informatie over het evenement vind je op de site van het festival en onze programmapagina.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.