Melt 2019 hervat het programma na ontruiming

Photo: Thijs Jacobs/Festileaks

Deze avond werd het Duitse Melt ontruimd vanwege een zware onweersbui die overtrok. De organisatie stelde het optreden van Stormzy uit en kan het programma om 00:00 uur hervatten.

Festileaks is dit weekend aanwezig op het Duitse festival. Daar zagen we dat het festivalterrein omstreeks 21:20 uur werd ontruimd. Gelukkig kwam om 23:30 het nieuws dat het programma in de nacht van zaterdag op zondag hervat kon worden.

Update 23:40 uur: Het terrein is open! Over twintig minuten gaat het programma opnieuw van start met Bilderbuch. Om 2:00 uur uur vannacht staat headliner Stormzy op het podium.

Update 23:35 uur: Melt biedt een helpende hand aan festivalgangers met een kapotte tent. Het festival geeft aan dat bezoekers die geen bruikbare tent meer hebben een nieuwe kunnen krijgen of in een sporthal kunnen slapen.

Update 23:25 uur: Het eerste podium dat van start gaat is Sleepless Floor. Het podium ligt net buiten het festivalterrein, maar hoort bij het festival. Het terrein zelf is nog niet open, dat gebeurt om 23:30.

Update 23:00 uur: Goed nieuws voor de bezoekers van Melt. Het festival laat zojuist weten dat het festivalterrein weer open gaat om 23:30 uur. Het programma wordt om 00:00 uur hervat. Dan staan onder meer Bilderbuch en Stormzy nog op het podium.

Update 21:20 uur: Bezoekers van Melt werden in eerste instantie verzocht om te schuilen op het festivalterrein. Nu moeten alle bezoekers het terrein verlaten. Bezoekers die in de pendelbus naar Melt zitten, mogen deze niet verlaten en worden teruggebracht naar het hotel.

Inmiddels zijn alle hulpdiensten in grote getale aanwezig rondom het festivalterrein en de campings. Ook het catastrofe team is present op het Duitse festival.

Het optreden dat Stormzy vanavond geeft, is vooralsnog uitgesteld. Oorspronkelijk was de Engelsman helemaal niet op Melt te zien. Nadat A$AP Rocky cancelde, kwam de Engelse grime-artiest toch. Stormzy staat nu om 02:00 uur vannacht op het programma. Bezoekers waren al aanwezig op het festivalterrein en zagen een dreigende lucht op zich afkomen.

https://www.instagram.com/p/B0Jm3iJIxVR/?igshid=vohi155fgv2u

Melt 2019

MELT festival 2019
Photo: Monique Biermans / Festileaks

Op een oud industrieterrein nabij Berlijn wordt al sinds 1997 het Melt Festival georganiseerd. Het festival staat bekend om zijn electro- en technoscene: perfect om de hele dag én nacht te dansen dus. Ook aankomende zomer kunnen de voetjes weer 72 uur lang non-stop van de vloer. Het festival vindt dan plaats van 19 tot en met 21 juli. De kaartverkoop is inmiddels in volle gang. Voor tickets en meer info kun je terecht op de officiële site van het festival.

Het is overigens niet alleen de muziek die eruit springt op Melt; ook het terrein wordt ieder jaar geprezen. Het oude industrieterrein is volgens vele bezoekers een lust voor het oog! Ook vorig jaar bleek het festival de ultieme locatie voor een adembenemend dansparadijs. Benieuwd wat de bezoekers nog meer vonden van het Duitse festival? Check dan ons festivalrapport.

Melt Festival Logo

Melt Festival 2024

Locatie
Duitsland
Gräfenhainichen, Duitsland
Datum 11-13 juli 2024
Line-up
Freddy K
James Blake
Honey Dijon
Tickets Kopen