Melt Festival 2021 gaat niet door in juni

369
Photo: Stephan Flad (Melt 2018)

Ook in 2021 gaat Melt Festival niet plaatsvinden in de zomer. Dit laat de organisatie van het festival weten in een emotioneel persbericht. Ook laat de organisatie weten dat we hoopvol mogen blijven voor een editie later dit jaar.

De organisatie van het Duitse festival heeft helaas de knoop moeten doorhakken. Net als in 2020 kan Melt dit jaar niet plaatsvinden dankzij het coronavirus. Het festival laat weten ontzettend verdrietig te zijn en naar elke mogelijke oplossing gekeken te hebben. Helaas zien zij geen mogelijkheid om het elektro-dance festival door te laten gaan in juni. Wel laat de organisatie weten optimistisch te zijn naar de toekomst. Zo zijn ze nu bezig om later dit jaar een feest te organiseren, ook al is dat misschien op een andere manier dan dat we gewend zijn.

Over de gekochte tickets is nog niks gezegd. Afgelopen keer bleven tickets gelden voor de volgende editie.

Een aantal namen waren al bekendgemaakt voor de editie in juni. Zo zouden onder meer Jamie XX, FKA Twigs en en Fatima Yamaha een optreden verzorgen op het Duitse festival.

Melt Festival 2021

Melt festival 2019
Photo: Monique Biermans / Festileaks

Op een oud industrieterrein nabij Berlijn wordt al sinds 1997 het Melt Festival georganiseerd. Het festival staat bekend om zijn electro- en technoscene: perfect om de hele dag én nacht te dansen dus. Naast de dansbare line-up is ook het festivalterrein meer dan de moeite waard. Melt won afgelopen zomer nog onze Festival Award voor beste locatie! Melt gaat dit jaar helaas niet door in verband met het coronavirus.

  • Locatie: Gräfenhainichen, Duitsland
  • Datum: 4-6 juni 2021
  • Kaartverkoop: dagtickets € 74,-; weekendtickets vanaf € 124,95
  • Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.
Student Kunst en Economie aan de HKU, fanatieke cd verzamelaar en heeft het liefste festivalposters als behang. Met een brede muzieksmaak probeer ik zoveel mogelijk festivals van mijn bucketlist af te strepen. Onder andere groot fan van Editors, Foals en Mumford and Sons.