Welkom in Pansy’s Playhouse: dé dragclub van Melt 2019

MELT Festival 2019
Photo: Monique Biermans / Festileaks

Naast headliners zoals Stormzy, Bon Iver en Jorja Smith, valt er op Melt 2019 nog veel meer te beleven. Zo zijn er verschillende special area’s waarvan ‘High Snobiety Soundsystem’ en ‘Pornceptual’ er twee zijn. Wij nemen je mee naar de bijzonderste special area van Melt, Pansy’s Playhouse.

Pansy’s Playhouse is te vinden vlakbij het het water dat om het festivalterrein van Melt ligt. Op het eerste gezicht lijkt het op een soort boomhut. Er staat een dj te draaien en mensen dansen lekker in het rond. Maar Pansy’s Playhouse zit vol met verassingen.

MELT Festival 2019
Photo: Monique Biermans / Festileaks

Want ineens komt daar een mooie verschijning aangelopen. Het is een dragqueen, gehuld in een volledig groen bodysuit. Ze is uitgedost als een prachtige bloem. Op haar hoge hakken loopt ze tussen het feestende publiek door. De vrouw trekt de volledige aandacht van alle bezoekers en danst alsof haar leven er vanaf hangt.

MELT Festival 2019
Photo: Monique Biermans / Festileaks

De bloem is niet de enige dragqueen die aanwezig is. Er lopen nog genoeg andere, kleurrijk versierde personages rond. De DJ van dit moment is ook een dragqueen, ze loopt rond in haar roze baby-outfit. Wat misschien nog het meest opvalt is haar neppe hangborsten die onder haar outfit uit hangen. Ze stelt ze gepassioneerd ten toon, maar je mag ze niet aanraken.

MELT Festival 2019
Photo: Monique Biermans / Festileaks

Want zoals Pansy zelf zegt: “Pansy’s Playhouse is een plek van toestemming. Zit niet aan anderen als zij dat niet willen, dus ook niet aan de dragqueens. Wil je ze aanraken? Vraag dat dan gewoon!” Deze boomhut is de plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Alle nationaliteiten, alle geaardheden, alles loopt hier door elkaar en dat vormt geen enkel probleem. Voel je welkom in Pansy’s Playhouse op Melt 2019.

Melt 2019

MELT festival 2019
Photo: Monique Biermans / Festileaks

Op een oud industrieterrein nabij Berlijn wordt al sinds 1997 het Melt Festival georganiseerd. Het festival staat bekend om zijn electro- en technoscene: perfect om de hele dag én nacht te dansen dus. Ook aankomende zomer kunnen de voetjes weer 72 uur lang non-stop van de vloer. Het festival vindt dan plaats van 19 tot en met 21 juli. De kaartverkoop is inmiddels in volle gang. Voor tickets en meer info kun je terecht op de officiële site van het festival.

Het is overigens niet alleen de muziek die eruit springt op Melt; ook het terrein wordt ieder jaar geprezen. Het oude industrieterrein is volgens vele bezoekers een lust voor het oog! Ook vorig jaar bleek het festival de ultieme locatie voor een adembenemend dansparadijs. Benieuwd wat de bezoekers nog meer vonden van het Duitse festival? Check dan ons festivalrapport.

Ben jij op Melt te vinden dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”melt-festival”]

Melt Festival Logo

Melt Festival 2024

Locatie
Duitsland
Gräfenhainichen, Duitsland
Datum 11-13 juli 2024
Line-up
Freddy K
James Blake
Honey Dijon
Tickets Kopen