De 11 moeilijkste clashes van Rock Werchter 2017

Rock Werchter 2016

Het puzzelen voor Rock Werchter 2017 is begonnen. Het uurschema staat al even online en dat kan maar één ding betekenen met zo’n heerlijke line-up: clashes, clashes, clashes. Wij hebben ze allemaal op een rijtje gezet om je te helpen met de keuze maken.

1. Donderdag: Imagine Dragons, Lorde of Beth Ditto


Mannen tegen de vrouwen. Terwijl Imagine Dragons op de Main Stage een feestje bouwt, staan tegelijk Lorde én voormalig Gossip-zangeres Beth Ditto op het schema. Lorde maakte dit jaar haar comeback, evenals Beth Ditto die ook dit jaar een nieuw album uit zal brengen. Beide hebben een enorm goede live-reputatie. Imagine Dragons weet altijd een fantastische liveshow neer te zetten. Uiteindelijk kan je maar één of twee van de drie zien, en er zijn meerdere mogelijkheden. Zo kan je het hele optreden van Imagine Dragons gaan bekijken, maar ook in plaats van dat Lorde én Beth Ditto bekijken. Eventueel zelfs een deel van Imagine Dragons en een van de zangeressen die samen met hun speelt.

2. Donderdag: Kings Of Leon of Mura Masa


Op de eerste officiële festivaldag van Rock Werchter 2017 moet er nóg een moeilijke keuze gemaakt worden: dan staan headliner Kings of Leon en producer Mura Masa tegelijk op het podium. Kings Of Leon staan bekend om hun strakke liveshows, terwijl Mura Masa misschien wel een van de vetste future bass-acts van dit moment is.

3. Vrijdag: Nathaniel Rateliff & The Night Sweats of Future Islands


Het was vorig jaar al groot feest tijdens Nathaniel Rateliff & The Night Sweats op Rock Werchter 2016. De band wist het hele publiek mee te krijgen met hun swingende soul. Geen wonder dat de band dit jaar nog een keer mag komen. Op hetzelfde tijdstip speelt Future Islands in KluB C. Heel wat anders, maar zeker niet minder goed!

4. Vrijdag: Royal Blood, Dua Lipa of Bazart


Royal Blood is een graag geziene gast op Rock Werchter. In 2015, toen de Foo Fighters het optreden cancelden, vulden zij de lege plek in het blokkenschema op samen met Faith No More. Hierdoor stonden ze niet één, maar twee keer op Rock Werchter 2015. Deze editie hebben zij overlapping met popzangeres Dua Lipa én met opkomend Belgisch talent Bazart. Afgelopen week gaven zij nog een fantastisch optreden in de Lotto Arena in Antwerpen, en wij waren erbij. Check ons video-verslag hier!

5. Vrijdag: James Blake of The Pretenders


Precies 30 jaar geleden stonden The Pretenders voor het laatst op Rock Werchter, maar in 2017 zullen zij terugkeren op het festivalterrein. Ze draaien al jaren mee in de muziekwereld en hebben diverse hits gehad, zoals ‘I Stand By You’. Meer zin in rustigere muziek? Op diezelfde tijd zal James Blake op de Main Stage zijn elektronische popmuziek ten gehore brengen. Hij werd in 2011 bekend bij het grote publiek met zijn cover van ‘Limit To Your Love’ van Feist, en inmiddels willen heel veel mensen hem ook zien omdat hij een sterke liveshow weggeeft.

6. Zaterdag: Seasick Steve of SOHN


Ongeveer tien jaar geleden verscheen het debuutalbum van Seasick Steve, en niet veel later mocht hij op de nieuwjaarsshow spelen van tv-presentator Jools Holland. Vanaf dat moment ging zijn carrière in sneltreinvaart: zijn rauwe bluesrock sloeg erg aan bij de mensen en ineens ging hij op zijn 56e van onbekend naar wereldberoemd. In de jaren tussen dat moment en nu heeft hij al twee keer op Rock Werchter gestaan, en dit jaar mag hij een derde keer langskomen. Tegelijkertijd met hem speelt SOHN. SOHN draait misschien nog niet zo lang mee binnen de muziekwereld, maar eigenlijk is de Britse singer-songwriter niet meer weg te denken na het verschijnen van zijn debuutalbum Tremors uit 2014. In 2016 bracht hij zijn tweede album Rennen uit.

7. Zaterdag: Jimmy Eat World of Kodaline

De helft van het festival is al voorbij op de zaterdag, maar het houdt niet op met de moeilijke keuzes. Deze middag gaat het tussen poppunk-band Jimmy Eat World en de indierockers van Kodaline. Al sinds 1993 is Jimmy Eat World misschien wel een van de bekendste namen uit de poppunk-scene, maar in 2001 braken ze pas echt door bij het grote publiek met het album Bleed American. Kodaline werd 10 jaar later pas bekend bij het grote publiek, na 6 jaar onder de naam 21 Demands te hebben opgetreden. Het belooft bij beide bands in ieder geval een groot feest te worden!

8. Zaterdag: System Of A Down, Bonobo of Crystal Fighters


Na een pauze van een paar jaar is System Of A Down weer terug op het podium. Met hun opzwepende muziek weten zij het publiek altijd te vermaken. Daarnaast werken zij aan nieuwe muziek, waarvan we misschien wel een voorproefje kunnen horen op Rock Werchter. In KluB C gaat het er op dit tijdstip iets rustiger aan toe. Daar staan namelijk de Crystal Fighters, die met hun indie-dance in de KluB C hun eigen feestje bouwen. Ook mag er gedanst worden: de Britse dj/producer Bonobo speelt op deze tijd een live-set in The Barn.

9. Zondag: The Kills of Benjamin Clementine


Met een veelgeprezen album op zak en zijn unieke stem staat Benjamin Clementine op Rock Werchter 2017. Eerder had hij al enorm veel succes in thuisland Frankrijk en nu is het de beurt aan België. Meer zin in rock? Tegelijk met hem spelen The Kills op de Main Stage.

10. Zondag: Rag’n’Bone Man of The Lumineers


Rag’n’Bone Man had in 2016 zijn grote doorbraak met zijn hit ‘Human’. Hij werd tweede bij de Sound Of 2017 verkiezing van BBC, een van de meest bijzondere prijzen onder opkomend muziektalent. Met zijn rauwe, bluesachtige soul zal hij ook op Werchter te zien. Kies je liever voor lekkere meezingers? 20 minuten later starten The Lumineers met hun optreden op de Main Stage.

11. Zondag: alt-J of Soulwax


Met hun nieuwe album FROM DEEWEE zal Soulwax op de laatste avond een optreden geven in The Barn. De nieuwe tour is speciaal: ze nemen als het ware hun hele studio mee. Synthesizers, drums en mengpanelen gaan allemaal mee het podium op. Tegelijkertijd met hen speelt alt-J op de Main Stage, die in 2015 voor het laatst op Rock Werchter stonden. Zij hebben ook nieuw materiaal. Het nieuwe album Relaxer komt op 9 juni uit, net een paar weken voor Rock Werchter. Naast dat ze een nieuwe release hebben, viert de band ook nog eens hun verjaardag. Dit jaar bestaan ze namelijk 10 jaar, en het belooft een groot feest te worden tijdens het optreden op Rock Werchter.

Rock Werchter 2017

Rock Werchter 2017 wordt gehouden van 29 juni tot en met 2 juli 2017. De line-up is bijna compleet en het blokkenschema is sinds kort online. Onder andere Foo Fighters, Radiohead en Arcade Fire zullen op het festival staan. Combitickets en dagkaarten voor de zaterdag en zondag zijn inmiddels uitverkocht. Tickets voor de andere dagen zijn nog steeds beschikbaar. Nog steeds geen keuzes kunnen maken of wil je gewoon opwarmen voor Rock Werchter 2017? Check dan onze Spotify-playlist hieronder!

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen