Advertisement

Nieuwe plaat London Grammar op komst

london grammar

Het kan de fans van London Grammar niet ontgaan zijn dat er een nieuw plaat op komst is: de Britse band lanceert namelijk aan de lopende band nieuw materiaal. Het album Truth Is A Beautiful Thing verschijnt 9 juni.

Het was even wachten, maar na vier jaar is London Grammar terug van weggeweest. De band had dit jaar een bliksemstart met het uitbrengen van de prachtige single ‘Rooting For You’, waarna singles als ‘Big Picture’, titelsong ‘Truth Is A Beautiful Thing’ en ‘Oh Woman Oh Man’ niet lang op zich lieten wachten. De zalvende stem van Hannah Reid dringt net als op de vorige plaat weer diep het lichaam binnen: breekbaar, maar tegelijkertijd krachtig. Wat kunnen we verder verwachten van het nieuwe album?

Truth Is A Beautiful Thing

NME sprak de band eerder dit jaar over het aankomende nieuwe album. Volgens gitarist Dan Rothman is het de bedoeling dat Truth Is A Beatiful Thing gevarieerder en “less moody” gaat klinken dan het debuutalbum If You Wait. Dot Major voegt hieraan toe dat de band op het nieuwe album voortborduurt op het “filmic, cinematic aspect”, maar dat nummers toch duidelijk van elkaar te onderscheiden zullen zijn. Eenzelfde sound, maar met meer variatie lijkt dus de inzet.

Waar de band bij zijn debuut opkeek tegen gelijktijdig opkomende bands als Bastille en The 1975 en de vergelijking met The xx soms lastig vond, staat London Grammar nu steviger in zijn eigen schoenen. Wat fans volgens Hannah Reid verwachten? “They expect an emotional connection. That is the most important thing.”

Met de albumrelease binnen handbereik is ook het materiaal bekend. NME postte onlangs de tracklist van Truth Is A Beautiful Thing:
01. ‘Rooting For You’
02. ‘Big Picture’
03. ‘Wild Eyed’
04. ‘Oh Woman Oh Man’
05. ‘Hell To The Liars’
06. ‘Everyone Else’
07. ‘Non Believer’
08. ‘Bones of Ribbon’
09. ‘Who Am I’
10. ‘Leave The War With Me’
11. ‘Truth Is A Beautiful Thing’

Festivalseizoen London Grammar

Met een nieuw album op komst, is London Grammar helemaal klaar voor het aankomende festivalseizoen. Gelukkig maar, want er staan aardig wat optredens gepland. De band mag zich opmaken voor shows op onder andere Lowlands, PukkelpopLollapalooza Berlin en Glastonbury. De vraag is wel hoe de stem van Hannah Reid zich tijdens deze drukke zomer gaat houden. Het zou namelijk niet de eerste keer zijn dat London Grammar festivaloptredens moet cancellen. Zo stond de band al twee keer eerder op het affiche van Lowlands, maar hebben festivalgangers in Biddinghuizen nog nooit de klanken van Hannah Reid live mogen aanhoren. Is drie keer dan echt scheepsrecht? Wij hopen in ieder geval van wel.