Video: Joe Bonamassa op Pinkpop 2014

joe bonamassa

Op het Festileaks Youtube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: Joe Bonamassa op Pinkpop 2014.

Gisteren avond stond de Ziggo Dome in het teken van bluesrock. Hier presenteerde niemand minder dan Joe Bonamassa flink wat werk van zijn dertiende studioalbum Blues of Desperation. ‘This Train’, ‘Mountain Climbing’ en onder meer covers van Led Zeppelin – you name it! Van de gitaarkunsten is echter geen genoeg te krijgen. Om deze reden blikken wij terug naar het Pinkpop optreden uit 2014. Je checkt hem hieronder!

Joe Bonamassa

Joe Bonamassa is zowel blues- en rockgitarist als zanger. Hij komt uit New York en gaat al een aantal jaartjes mee, sinds 1989 om precies te zijn. Zijn vader was gitaarhandelaar waardoor Joseph Bonamassa al op jonge leeftijd gefascineerd raakte met de gitaarmuziek. Op zijn twaalfde trad hij al met B.B. King op en startte zijn eigen band ‘Smokin’ Joe Bonamassa’. Doordeweeks school, in het weekend gigs in en rondom New York. Vanaf hier was het enkel bergopwaarts en zijn we inmiddels een complete solocarrière verder. Ondertussen heeft Joe 13 studioalbums, talloze samenwerkingen en de stichting ‘Blues Alive Foundation’ op zijn naam staan. Een einde aan zijn carrière zit er voorlopig nog niet in. Zo speelt Bonamassa er nog steeds vrolijk op los, alsof de 90’s nog niet over zijn.

Meer festivalconcerten

Wil je genieten van nog meer legendarische festivalconcerten? Wil je herinneringen ophalen van de afgelopen festivalzomer of opwarmen voor wat nog komen gaat? Check het Festileaks Youtube kanaal.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen