Dit is jullie droomsetlist van Fleet Foxes!

droomsetlist fleet foxes

Deze zomer staat Fleet Foxes als headliner op Down The Rabbit Hole. Een week voor het optreden brengt de band een nieuwe plaat uit. Waarvan er ongetwijfeld een hoop nummers langs komen op de festivalweide. Maar welke nummers willen jullie nog meer horen? Jullie lieten het weten in de FestiTinder.

15. ‘Heard Them Stirring’

https://www.youtube.com/watch?v=stnJAYG9JxQ

Deze plaat zou niet misstaan als opener. Een vlotte maar dromerige ballad die ook nog eens héél goed meegezongen kan worden. Maar wat wil je ook, met ruim vijftien keer wooooooh.

14. ‘Innocent Son’

‘Innocent Son’ is een droevig nummer waarbij de eenzaamheid van de teksten afspat. Geen absolute sfeermaker dus. Maar soms mag er ook best even gehuild worden.

13. ‘Someone You’d Admire’

‘Someone You’d Admire’ is een van de vrolijkere nummers van het laatste album. Hoewel, als je de tekst een beetje achterwege laat dan. Pecknold zingt in dit nummer over het feit dat ‘ie geen vrienden heeft. Helemaal niet waar natuurlijk, want op Down The Rabbit Hole is iedereen je vriend.

12. ‘Blue Ridge Mountains’

Het cryptische nummer ‘Blue Ridge Mountains’ roept veel verschillende associaties op bij luisteraars. De een denkt dat het over verborgen homoseksualiteit gaat, de ander hoort er een slechte relatie met familie in terug. Wat je er ook in hoort, één ding is zeker: dit prachtige nummer maakt veel los bij het hele publiek.

11. ‘Drops in the River’

https://www.youtube.com/watch?v=rE_QPnWwEng

‘Drops In The River’ begint misschien wat vaag, maar eindigt in een portie energie. De track gaat over de schoonheid van het sterfelijk zijn. Zal allemaal best, als de band nog maar even bij ons blijft.

10. ‘He Doesn’t Know Why’

Meer hippie dan ‘He Doesn’t Know Why’ gaat het bijna niet worden. U neemt een 60’s sound, lang haar en talloze verwijzingen naar drugsgebruik. Hoe flower-power wil je het hebben?

9. ‘Your Protector’

Fleet Foxes kan alles, zelfs met een panfluit. Luister maar naar ‘Your Protector’, met die hypnotiserende klanken. Wij durven wel te beweren dat zelfs een triangel ze niet zou misstaan.

8. ‘English House’

In Seattle sprak men vroeger een inheemse Amerikaanse taal, het Lutshoodseed. Meteen de inspiratiebron voor ‘English House’, dat niet alleen over de oude roots van Seattle gaat maar daarmee meteen ook over die van de band.

7. ‘Montezuma’

We ontkomen er niet aan, ouder worden. Zo ook in ‘Montezuma’, waarin de band ook begint te voelen dat de jaren verstrijken. Maar dan kijk je gewoon even naar The Stones en dan weet je: ik heb nog wel even.

6. ‘Tiger Mountain Peasant Song’

https://www.youtube.com/watch?v=eRfBqoGVFXc

Alleen al vanwege die naam zou ‘Tiger Mountain Peasant Song’ altijd op de setlist moeten staan. De schoonheid is een goede tweede.

5. ‘Third of May / Ōdaigahara’

‘Third Of May’ is het Amerikaanse indie-folk antwoord op ‘Bohemian Rhapsody’. Haal van tevoren vast een biertje: dit nummer kan zomaar een kwartier gaan duren.

4. ‘Helplessness Blues’

Wat zijn het toch ook een gevoelige jongens, die Fleet Foxes. Zo ook in ‘Helplessness Blues’. Niks romantischer dan een man die wél over emoties praat.

3. ‘Sun It Rises’

Sommige platen behoeven geen uitleg. ‘Sun It Rises’ is er zo eentje.

2. ‘White Winter Hymnal’

‘White Winter Hymnal’ is een van de weinige commerciële successen van de band. Zelfs Birdy en Pentatonix namen een eigen versie van de plaat op. Daarna volgden ook nog een parodie en zelfs een kerstvariant. Als ze het in Beuningen maar bij het origineel houden.

1. ‘Mykonos’

Ja, er kan er maar eentje op één staan. En dat is natuurlijk ‘Mykonos’, vernoemd naar de prachtige Griekse badplaats. Gelukkig is de track evenzo mooi.