Festivalconcert van de Week: Anouk op Pinkpop 1998

Anouk

Sommige festivalgigs zijn net een tikkie meer memorabel dan andere. In de rubriek ‘Festivalconcert Van De Week’ blikken we – in samenwerking met de gloednieuwe gadget FestiBelt – terug op één van die legendarische shows. Deze week: Anouk op Pinkpop 1998.

Met maar liefst zestien (!) studioalbums op zak is Anouk een graag geziene gaste op de Nederlandse festivals. Na een show op Paaspop afgelopen april is deze rockchick komende zomer bijvoorbeeld te bewonderen op Bospop en Concert at Sea.

Maar ook negentien jaar geleden was Anouk al onvermoeibaar. Op Pinkpop 1998 schudde ze met haar blonde haardos over het podium, terwijl haar stembanden overuren draaiden. Tot ze met een rauw ei wordt bekogeld… Maar zelfs dat kan haar niet stoppen: ze besluit haar t-shirt uit te trekken en vrolijk verder te gaan met haar show. Het beeld van Anouk in haar knalrode beha staat inmiddels te boek als Pinkpop-geschiedenis. Kijk mee naar een piepjonge Anouk en geniet van haar allereerste optreden op Pinkpop – negentien jaar geleden!

https://youtu.be/60JIYWB1aVM?t=8m19s

Behoefte aan nog meer legendarische Festivalconcerten? Wil je herinneringen ophalen van de afgelopen festivalzomer of opwarmen voor wat nog komen gaat? Check het Festileaks YouTube kanaal.

Over de FestiBelt

De FestiBelt van BANDIWEAR is dé festival must-have van deze zomer. In deze speciale riem kun je al je bezittingen stoppen, met aparte afsluitbare vakjes voor je telefoon, festivalmuntjes, pasjes en sleutels. Vervolgens zitten ze gegarandeerd veilig en stevig zitten tijdens het dansen! Niet alleen super nuttig, maar ook nog eens een fashion-item: de FestiBelt is verkrijgbaar in tientallen hippe designs. Benieuwd? De FestiBelt bestel je voor €29.99 via de Festileaks Shop.

Pro-tip: wanneer je de kortingscode “FESTILEAKS17” gebruikt, krijg je 5% korting én heb je de FestiBelt morgen al in huis!

[mks_button size=”medium” title=”Bestel de FestiBelt” style=”squared” url=”http://shop.festileaks.com/category/kampeerbenodigdheden/de-festibelt/” target=”_blank” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Line-up
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy