Op weg naar Lowlands en Pukkelpop 2019: de eerste festivalshow van The National

The National BKS 2018
Foto: Kamiel Scholten (Best Kept Secret 2018)

Over twee maanden is het alweer zover. The National verschijnt dan één keer in Nederland en twee keer in België. Zowel vrijdag 16 als zondag 18 augustus doet de groep rond zanger Matt Berninger Pukkelpop aan voor een dubbeloptreden en zaterdag 17 augustus staat Lowlands op de planning. Wat kunnen we eigenlijk verwachten van de band? Afgelopen weekend knalde The National zijn eerste festivalgig uit de speakers. We nemen vier hoogtepunten van deze performance op het Amerikaanse Bonnaroo met jou door, zodat je straks heel goed beslagen ten ijs komt.

1. The National setlist

Deze tournee staat in het teken van de plaat I Am Easy To Find. Dit maken de heren extra duidelijk door liefst zes songs van dit nieuwe meesterwerk te verwerken in de set. Met onder meer de monsterhits ‘I Need My Girl’, ‘Bloodbuzz Ohio’ en ‘Mr. November’ van andere albums bevat de act in de Verenigde Staten een gezonde mix tussen grote meezingers en nieuw materiaal.

2. Matt Berninger de entertainer

Net zoals altijd zorgt zanger Matthew Donald (Matt) Berninger ook op de eerste festivalshow voor een heerlijke interactie tussen het publiek en hem. Op de foto is te zien hoe hij met de mensenmassa bezig is en hoe deze op zijn beurt weer reageert op de muzikant. Deze wisselwerking is een van de grootste wapenfeiten van The National en hierdoor ben je dus op Pukkelpop of Lowlands verzekerd van een groot feest.

3.The National-publiek heeft er zin in

The National plaatst via de bovenstaande Instagrampost enkele toffe foto’s van het eerste festivaloptreden. Je kunt hierop heel duidelijk zien hoe goed de aanwezigen in de set worden meegesleurd door de band. De bevreesde ‘Dutch Disease’, een door muziekfanaten officieel erkende stoornis van Nederlanders die ervoor zorgt dat deze mensen tijdens een concert hun mond niet kunnen houden, wordt dan ook heel erg diep onder de grond gestopt tijdens een show van de Amerikaanse indie-rockers.

4. Meer dan alleen muziek

Toegegeven, je gaat vooral naar The National voor de heerlijke intieme muziek van de groep of misschien wel voor de performance van Berninger. Maar het is zoals je hierboven kunt zien niet alleen maar de muziek die een optreden van de band memorabel maakt. Met een fraaie lichtshow word je nóg meer in die onbeschrijflijke trance geduwd.

Lowlands 2019

Lowlands 2018 Alpha Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De 27e editie van Lowlands vindt plaats van 16 tot en met 18 augustus 2019. Het festival vindt traditiegetrouw plaats op het festivalterrein in Biddinghuizen, naast attractiepark Walibi Holland. Een groot deel van de namen is al bekend. Onder meer Tame Impala, Twenty One Pilots, The NationalJames Blake en The Vaccines geven een optreden op het evenement. Tickets voor het festival in Biddinghuizen zijn al een tijdje uitverkocht.

Voor meer informatie over het festival kun je de officiële website bezoeken. Wil je je alvast opwarmen voor de aankomende editie van het festival? Beluister dan onze Spotify-playlist hieronder.

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel