#018: Benicàssim is jouw ideale vakantie

bucketlist benicassim

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Het zijn festivals die opvallen vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of de schitterende locatie. Iedere week voegen we er één toe en deze keer is het de beurt aan Festival Internacional de Benicàssim.

Benicàssim in het kort:

  • Benicàssim, Spanje
  • 13 – 16 juli 2017
  • Specialiteit: zon, zee, festival (en party met Engelsen)
  • Rock, pop, indie, electro, hiphop
  • 2017: The Weeknd, Red Hot Chili Peppers, Kasabian, Foals en meer
  • Festivalticket weekend (incl. camping): € 149,-

[mks_dropcap style=”letter” size=”52″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#ef4644″]B[/mks_dropcap]enicàssim is het perfect excuus om op vakantie te gaan. Het festival trok vorig jaar zo’n 150 duizend bezoekers en mag zich daarmee wegen met de grote jongens van Europa. Dat is ook niet gek, als je ziet welke affiches Benicàssim ieder jaar in elkaar weet te knutselen. Je zou zeggen dat zo’n festival dan misschien moet bezuinigen op de locatie en dergelijke, maar nee: ook het terrein van Benicàssim ziet er pico bello uit. Wil je langer dan vier dagen op vakantie? Geen probleem. De deuren van de camping van dit Spaanse walhalla voor muziekliefhebbers openen al op maandag.

Het programma

Benicàssim weet jaarlijks prima line-ups te fabriceren. Zo mogen dit jaar The Weeknd, Red Hot Chili Peppers en Kasabian op komen draven. En ook deadmau5, Stormzy, Foals en Biffy Clyro staan op de poster. Dat het festival grote vissen vangt, is ook in het verleden wel gebleken. Oasis, Radiohead, Muse, Gorillaz en Kendrick Lamar passeerden allen de revue in de afgelopen 23 jaar.

Het terrein

Benicàssim Festival 2016
Foto: FIB Benicassim Festival

Het Spaanse festival heeft drie grote podia: Las Palmas, Visa en de South Beach Dance. Vooral die laatste ziet er qua aankleding mooi uit. Rondom de South Beach Dance waande je je afgelopen editie in de Amerikaanse jaren vijftig sfeer. Op Benicàssim valt trouwens ook veel meer te beleven dan muziek. Het festival biedt ruimte aan short films, modeshows en verschillende soorten kunst.

De locatie

Aan de Spaanse kust kan weinig verkeerd gaan. Waar beter een festival organiseren dan daar waar altijd de zon schijnt! Benicàssim maakt dankbaar gebruik van haar stad, die aan de Middellandse Zee ligt. Het festival lag weliswaar altijd aan het grote water, maar besloot niet zo lang geleden te verhuizen naar de buitenring van de stad. Met een pendelbus (of een 40 minuten durende wandeltocht) kunnen feestvierders wel het strand bereiken. Vind je dat te lang duren? Dan ligt daar naast het festival gewoon een groot waterpark.

De aftermovie

De Festival Bucketlist

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Iedere week voegen we er één toe die opvalt vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of het goede verhaal. Heb je ook een goede toevoeging aan de Bucketlist? Plaats dan een comment onder dit bericht!
[mks_button size=”large” title=”Naar de Festival Bucketlist” style=”squared” url=”http://festileaks.com/festival-bucketlist/” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]
FIB Benicàssim Logo

FIB Benicàssim 2023

Locatie
Spanje
Benicàssim, Spanje
Datum 13-16 juli 2023
Tickets Kopen