Festivalconcert: The 1975 op Lollapalooza Brasil 2017

Foto: Matias Altbach/Lollapalooza Berlin 2016

Eindelijk is het weer zover: een festivalzomer met The 1975. In 2019 is de band twee albums rijker dan bij het vorige bezoek, waarbij we dus – voor Europese begrippen – veel nieuw materiaal mogen verwachten. Eerder werd de band al aangekondigd voor o.a. FIB Benicàssim en Mad Cool, waar eerder deze week Sziget bij kwam. Wat ons te wachten staat, check je hieronder op de beelden van Lollapalooza Brasil 2017. 

Wat we precies van The 1975 kunnen verwachten is nog spannend. Het kersverse album A Brief Inquiry into Online Relationships ligt sinds afgelopen vrijdag in de schappen. De release van het nóg nieuwere album Notes on a Conditional Form staat gepland voor 31 mei 2019. Van wat we van de band gewend zijn kunnen we in ieder geval een kwalitatief arsenaal aan hits verwachten. En yes, natuurlijk mag er ook gedanst worden. Net als in de video hieronder. Matthew Healy en co. maken het publiek vanaf de eerste nummertjes al helemaal warm voor het uur durende spektakel. Ronduit heerlijk om te zien, en of course schitterend om komende zomer bij te wonen.

The 1975

De Britse rockband zag in 2002 voor het eerst het licht, maar kwam ruim tien jaar later pas met hun eerste studio-album. Het album, getiteld The 1975, betekende de grote doorbraak van de groep. Hits als ‘Chocolate’, ‘Sex’ en ‘Robbers’ zorgden ervoor dat de band binnen no time een gigantische fanbase had opgebouwd. Sindsdien hebben we de poprockers al op veel festivals kunnen zien. Zo stonden ze in 2017 o.a. op Bilbao BBK, Northside en Boston Calling als onderdeel van hun I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful Yet So Unaware of It-tour (wat een mond vol). Met een nieuwe plaat in het vooruitzicht is de festivaltour inmiddels een feit.