5 dingen die we verwachten van Fleet Foxes op Down The Rabbit Hole

Maar liefst zes jaar hebben we moeten wachten op een show in Nederland, maar komende zaterdag is Fleet Foxes dan eindelijk headliner op Down The Rabbit Hole 2017. Benieuwd wat je kunt verwachten van hun show? Festileaks zette alvast 5 zekerheidjes voor je op een rijtje.

1. Een daverende setlist
Fleet Foxes Setlist Vivid Live 2017 2017
Okee, 23 nummers passen waarschijnlijk niet in een uur en een kwartier, maar het geeft nog maar eens aan hoeveel goede nummers de Amerikaanse band eigenlijk heeft. Op Down The Rabbit Hole wordt het slechts een kwestie van de krenten uit de pap vissen. Worden het de klassiekers van debuutalbum Fleet Foxes, de groovy tracks van Helplessness Blues of toch de gloednieuwe songs van het nieuwe album Crack-Up? Sluw als de Foxes zijn, weten ze hun sets altijd boeiend in te delen.

2. Een stortvloed aan nieuw materiaal

Het mag dan wel zes jaar geduurd hebben, de vreugde is er niet minder om. Afgelopen vrijdag kwam het nieuwe album Crack-Up officieel uit, nadat het al enige tijd op het web had rondgezworven. Het album zit vol creatieve twists. In een interview met Rolling Stone Magazine vertelt zanger Robin Pecknold over ‘I Am All that I Need / Arroyo Seco / Thumbprint Scar’: ‘Een van de demo’s die we hadden was nogal downtempo, nogal somber. Een andere was juist luid en bombastisch. Geen van beide was heel spectaculair op zichzelf. (…) We besloten om ze met een hard cut aan elkaar te lijmen. Daar werd ik enthousiast van.’

3. Een energieke comeback


Het verhaal rond Fleet Foxes leek te doven als een opgebrande kaars. Na de uitgebreide tour met het tweede album Helplessness Blues vond Robin Pecknold het wel welletjes. Hij ruilde de band in voor een studie aan de universiteit. Aanvankelijk was hij blij met zijn nieuwe, rustige leventje, maar uiteindelijk begon het toch weer te jeuken. De inspiratie voor nieuwe muziek kwam en daarmee ook de drang om op te treden. Die drang zie je terug op het podium, waar de band nog even extra aanzet voor die ene hoge noot of opgaat in het enthousiasme van het publiek.

4. Perfecte samenzang

Het gemiddelde Fleet Foxes-nummer herken je aan de zoete harmonieën en de kunstige meerstemmigheidjes. Een goeie truc voor een mooi en rijk geluid, dat je volledig betovert. Het doet een beetje denken aan jaren 60-legendes als The Beach Boys, The Hollies of Crosby, Stills & Nash. Zou Fleet Foxes op Down The Rabbit Hole ook die sterrenstatus kunnen bemachtigen?

5. Wegdromen bij ‘Mykonos’

Natuurlijk maakt ook de grootste hit en #1 in jullie Droomsetlist ‘Mykonos’ deel uit van de set. Het nummer is vernoemd naar een idyllisch Grieks vakantie-eiland. Door het zwoele arrangement, weet de band dan ook meteen de juiste sfeer neer te zetten. Doe je ogen dicht en golf mee op het ritme van de Middellandse Zee!

 

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy